Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile analizează dacă explozibilii folosiţi la Dortmund erau de origine militară

dailymail.co.uk
politie germania

Autorităţile germane analizează dacă explozibilii folosiţi în atacul de marţi asupra autocarului echipei Borussia Dortmund proveneau dintr-un depozit al armatei germane, a informat sâmbătă ziarul Die Welt, citat de EFE. Potrivit Die Welt, care citează surse ale anchetei, autorităţile germane analizează atât materialul din care erau confecţionate cele trei dispozitive care au explodat în apropierea autocarului echipei de fotbal, cât şi detonatoarele folosite. Utilizarea acestui tip de material militar implică un nivel înalt de cunoaştere şi este foarte greu de obţinut, scrie sursa citată.

"Explozibilii din dispozitivele improvizate, care erau umplute cu bucăţi de metal, ar putea să fi provenit din stocurile forţelor armate germane, dar încă se mai fac verificări", a scris Die Welt. O purtătoare de cuvânt a parchetului federal a refuzat să comenteze informaţiile, potrivit Reuters. Aceste informaţii apar după cele difuzate vineri de cotidianul berlinez Der Tagesspiegel, care a primit la redacţie un e-mail cu însemne ale extremei drepte care îşi revendică atacul şi ameninţă cu alt atentat, de această dată în Koln, conform Agerpres.

Joachim Thomas, preşedintele asociaţiei operatorilor de stadioane din Germania, a declarat pentru Die Welt că este de părere că, pe viitor, la intrarea pe stadioane ar trebui să fie folosite scanere corporale integrale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.