Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile austriece le-ar putea monta brăţări electronice jihadiştilor reveniţi din Siria şi Irak

siria bombardamente

Ministrul austriac al Apărării a anunţat marţi că ia în calcul plasarea sub monitorizare electronică a jihadiştilor ce revin în Austria din Siria sau Irak, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari că în Austria ar putea avea loc un atac terorist, transmite AFP. "Avem în vedere mai multe variante. Plasarea sub monitorizare electronică a persoanelor ce ar putea reprezenta o ameninţare este o opţiune pe care o luăm în calcul", a spus ministrul Hans Peter Doskozil într-un interviu pentru postul public de radio.

"Sunt convins că e o măsură adecvată ca ei să fie monitorizaţi, ca autorităţile să ştie ce fac şi cu cine se întâlnesc", a adăugat ministrul social-democrat. Această soluţie se bucură şi de susţinerea ministrului de Interne, conservatorul Wolfgang Sobotka. Ea ar putea fi inclusă într-un proiect de lege asupra căruia se discută în cadrul coaliţiei aflate la putere. Scopul este de a întări dispozitivul de securitate şi de a înăspri legislaţia privind imigranţii, conform Agerpres.

Potrivit cifrelor prezentate de ministrul de Interne, în jur de 300 de adepţi ai jihadului au părăsit sau au încercat să părăsească Austria pentru a lupta în Siria şi Irak. Dintre ei, aproximativ 40 au murit, iar 90 au revenit pe teritoriul austriac. După atacul comis în decembrie în capitala Germaniei, guvernul de la Berlin a decis ca persoanelor considerate drept periculoase să li se monteze brăţări electronice. Sunt vizaţi în primul rând cei care au ispăşit condamnări pentru activităţi teroriste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.