Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Ankara au interzis,din motive de securitate, defăşurarea oricăror evenimente dedicate comunităţii LGBTQ

Inquam Photos / Octav Ganea
protest LGBT

Autorităţile de la Ankara au interzis, din motive de securitate, defăşurarea oricăror evenimente - festivaluri, expoziţii, forumuri - dedicate comunităţii LGBTQ (lesbian, gay, bisexual, transgender şi queer), scrie news.ro.

În comunicatul transmis duminică de primărie se arată că au fost luate în considerare şi ordinea publică şi sensibilităţile cetăţenilor, potrivit BBC.

Anunţul vine după ce săptămâna trecută a fost interzisă desfăşurarea festivalului de film german Pink Life QueerFest, susţinând că ar incita la ură şi că ar putea fi ţinta atacurilor teroriste.

„Începând de sâmbătă, 18 noiembrie, până la noi ordine, toate evenimentele cinematografice şi de teatru, proiecţiile, conferinţele, colocviile, expoziţiile au fost interzise”, se arată în anunţul publicat pe site-ul instituţiei.

Anunţul va stârni nemulţumirea activiştilor gay din Turcia, care au declarat în mai multe rânduri că nu le sunt respectate drepturile.

Homosexualitatea nu este ilegală în Turcia, însă activiştii susţin că homofobia este încă răspândită în această ţară.

În 2003, Turcia a devenit prima ţară cu populaţie majoritar musulmană care a permis organizarea marşurilor LGBTQ. Totuşi, parada gay anuală nu a mai avut loc în Istanbul de trei ani, evenimentul fiind blocat de autorităţi care invocă motive ce ţin de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.