Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Belgia, neputincioase. Detalii incredibile despre al treilea atacator/ UPDATE

Autorităţile din Belgia sunt de-a dreptul ridiculizate de terorişti. După atacurile de marţi, ies la iveală detalii incredibile despre al treilea terorist care a provocat exploziile de pe aeroportul din Bruxelles.

Fraţii Khalid şi Brahim El Bakraoui au murit în atacurile de marţi de pe aeroport, dar al treilea terorist este în continuare căutat. Acesta ar fi, potrivit presei belgiene, Najim Laachraoi, un tânăr de 24 de origine Turcă. Teroristul era deja căutat, fiind considerat un complice al lui Salah Abdeslam, unul dintre atacatorii din toamnă, de la Paris.

UPDATE: Principalul suspect în atacurile de la Bruxelles a fost prins

''Ancheta a putut să stabilească că numitul Soufiane Kayal poate fi identificat ca fiind numitul Laachraoui Najim, născut la 18 mai 1991, plecat în Siria în februarie 2013'', a afirmat Parchetul într-un comunicat, fără a-i preciza naţionalitatea. 

Sub această identitate falsă a fost închiriată locuinţa percheziţionată la 26 noiembrie 2015 la Auvelais, în apropiere de Namur. Casa a fost folosită pentru pregătirea atacurilor de la 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morţi şi sute răniţi. 

''Urme de ADN ale lui Laachraoui Najim au fost descoperite în casa închiriată la Auvelais, precum şi în apartamentul de pe Rue Henri Bergé din cartierul Schaerbeek din Bruxelles, care ar fi fost utilizate de gruparea teroristă'', a precizat luni Parchetul belgian, lansând un nou apel la martori pentru informaţii care pot duce la găsirea acestuia. 

Laachraoui a fost controlat şi când se afla într-o maşină, la 9 septembrie, sub identitatea falsă de Soufiane Kayal, la frontiera austro-ungară, în compania lui Salah Abdeslam şi Mohamed Belkaid, un algerian în vârstă de 35 de ani împuşcat mortal de poliţia săptămâna trecută la Forest, în sud-vestul regiunii Bruxelles. 

Anchetatorii îi suspectează pe Laachraoui şi Belkaid că au fost în legătură telefonică cu unii dintre atentatori sinucigaşi în seara de 13 noiembrie 2015, în care au fost comise atentatele de la Paris.

În ciuda acestor lucruri ştiute despre Najim Laachraoi, acesta nu numai că nu a fost prins, dar a reuşit să planifice şi să participe la comiterea atentatelor de marţi. El ar fi fost chiar cel care a fabricat bombele plasate în bagaje.

Atentatele comise marţi dimineaţă aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puţin 34 de morţi şi 230 de răniţi.

Vezi şi: Atacatorii din Bruxelles, identificaţi: Doi fraţi cunoscuţi de poliţie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.