Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Elveţia intervin în forţă după atacul din tren: Percheziţii în casa agresorului

www.ziuaconstanta.ro
mascati perchezitii

Poliţia elveţiană a indicat luni că o percheziţie are loc în apartamentul din Liechtenstein al agresorului care a incendiat şi înjunghiat sâmbătă pasageri dintr-un tren în nord-estul Elveţiei, potrivit AFP. Anchetatorii au percheziţionat în weekend domiciliul oficial al acestui elveţian de 27 de ani într-un canton din estul Confederaţiei Elveţiene, dar au dezvăluit că el avea de asemenea reşedinţă şi în micul principat vecin Liechtenstein.

Ancheta nu a stabilit nici până în prezent motivaţiile gestului său. Sâmbătă după-amiază, bărbatul a vărsat un lichid inflamabil într-un compartiment al unui tren care traversa cantonul elveţian Saint-Gall şi i-a dat foc, înainte să aplice lovituri de cuţit mai multor pasageri. Agresorul şi o femeie de 34 de ani au murit duminică în urma rănilor, iar alte cinci persoane au fost rănite. "Este prea devreme pentru a ne pronunţa" asupra motivelor acestui atac survenit în apropierea gării Salez, a declarat pentru AFP Gian Andrea Rezzoli, purtător de cuvânt al poliţiei, reafirmând totodată că atacul nu are nicio legătură cu terorismul sau cu motivaţii politice.

O tânără de 17 ani se zbate între viaţă şi moarte, iar o fetiţă de şase este în continuare în stare gravă, dar viaţa sa nu este în pericol, a precizat acesta. O femeie de 43 de ani şi doi bărbaţi de 17 şi respectiv de 50 de ani au fost de asemenea răniţi, dar mai puţin grav. Poliţia nu a putut pentru moment să interogheze decât pe unul dintre răniţi, precum şi un martor care a încercat să-i ajute pe pasagerii din compartimentul în flăcări, potrivit agenţiei de presă elveţiene ATS. Conform publicaţiei elveţiene Blick, agresorul - un anume Simon S. - subînchiriase un apartament de trei ani în Liechtenstein. Vecini, citaţi de ziar, l-au descris pe acest individ înalt, slab şi cu ochelari, ca fiind un "solitar". "Era un tip liniştit, amabil, dar despre care aveam impresia că nu se simte în apele lui", a declarat una din cunoştinţele sale pentru Blick. "Se simţea că fusese ţinta unor batjocuri toată viaţa. Nu avea prieteni. Era adesea singur. Nu răspundea niciodată la salut", a adăugat aceasta. Potrivit Blick, agresorul lucra temporar la un vânzător de piese autol din regiune. El mai studiase la o universitate tehnică din Buchs, în cantonul Saint-Gall, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.