Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Timişoara, măsuri de ULTIMĂ ORĂ după atentatele din Europa

sursadevest.ro
trupe antitero timisoara

Atentatele din ultima perioadă din Europa au pus pe jar forțele de ordine din Timișoara. Jandarmeria împreună cu Gruparea Mobilă și Poliția vor asigura permanența trupelor antitero în cele mai aglomerate zone din oraș, 24 de ore din 24, scrie sursadevest.ro.


"Ca urmare a situației internaționale și mă refer la atentatele teroriste din Europa care s-au înmulțit în ultima vreme, începând cu data de 16 iunie am luat o serie de măsuri. Am avut o ședință cu celelalte structuri de ordine și siguranță publică din județ, respectiv cu colegii de la Poliție și cei de la Gruparea Mobilă, și am acoperit, pe o perioadă de timp nedeterminată, 24 din 24 de ore, diferite locuri din Timișoara care prezintă riscuri și vulnerabilități la producerea unor astfel de atentate teroriste și în primul rând mă refer la zonele aglomerate din oraș, la centrele comerciale, piețele centrale din oraș, lăcașe de cult unde este prezent un public numeros și nu în ultimul rând obiectivele de importanță pentru activitatea statului", spune șeful Inspectoratului de Jandarmi Timiș, Nicolae Slev.

În plus, echipele antitero vor putea fi văzute și la evenimente ce presupun un public numeros. Trupele vor sta în apropierea locaţiilor, pentru a interveni în cazul în care este nevoie.

"Folosim jandarmii din cadrul structurilor speciale și antiteoriste. Avem o asemenea structură care este dotată și echipată corespunzător pentru a riposta în cazul unui asemenea atac, atentat. Un schimb este structura noastră de la Inspectoratul de Jandarmi, unul de la Poliție și unul de la Gruparea Mobilă. Schimburile sunt de 8 ore, oamenii se schimbă în teren și pot fi văzuți când se vor opri în zonele considerate de risc pentru 10-15 minute, vor coborî din mașini. Sunt dotați cu vestă antiglonț, cască antiglonț, armamentul și muniția corescunzătoare unei riposte de un asemenea nivel. La vedere purtăm doar armamamentul din dotarea individuală și care poate fi folosit și în locuri aglomerate, e vorba de pistol, iar asupra lor, în autoturisme se găsește și echipamentul cu o putere mai mare de foc și de ripostă în caz că se produc asemenea evenimente", explică șeful jandarmilor timișeni.

Citeşte şi: ALERTĂ: Peste 70 de incendii de vegetaţie uscată în Teleorman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.