Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul atacului asupra autocarului Borussiei Dortmund riscă să fie judecat pentru 28 de tentative de omor

AFP
 Dortmund

Parchetul german a cerut marți ca autorul atacului cu bombă din luna aprilie asupra autocarului echipei de fotbal Borussiei Dortmund să fie judecat pentru 28 de tentative de omor, acesta fiind numărul pasagerilor din vehicul, informează AFP. Serghei V., un germano-rus în vârstă de 28 de ani, este acuzat că a atacat autocarul Borussiei într-o seară în care echipa urma să întâlnească formația franceză AS Monaco în Liga Campionilor, cea mai prestigioasă competiție europeană intercluburi, pentru ca el să beneficieze de prăbușirea acțiunilor clubului la Bursă, potrivit autorităților, anunţă Agerpres.

În ziua atacului, suspectul cumpărase 15.000 de acțiuni sau contracte având dreptul să vândă acțiuni ale clubului Borussia Dortmund la un preț prestabilit. "Dacă prețul acțiunilor clubului Borussia Dortmund ar fi scăzut masiv, profitul ar fi fost de câteva ori mai mare față de investiția inițială", a explicat în aprilie procuratura.

Atacul nu s-a soldat cu un masacru, bilanțul limitându-se la doi răniți: fundașul spaniol Marc Bartra, care a suferit o fractură la încheietura mâinii drepte, și un polițist căruia i-a fost afectat auzul. Un tribunal urmează să valideze cererea parchetului înainte să fie stabilită dat procesului. În Germania, tentativa de omor este pasibilă de închisoare pe viață. Serghei V. nu a recunoscut faptele, potrivit avocatului său, și a păstrat tăcerea în fața anchetatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.