Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoturismul Audi A3 de culoare neagră, utilizat de jihadişti în atentatul din Cambrils, a fost văzut în Franța

Twitter.com
atentat Barcelona

Autoturismul Audi A3 de culoare neagră, utilizat de jihadişti în atentatul din Cambrils, staţiune balneară situată la 120 km sud-vest de Barcelona (în Spania), a trecut prin Franţa. Vehiculul a fost surprins de o cameră radar pentru exces de viteză în regiunea pariziană cu aproximativ o săptămână înainte de atacurile de la Barcelona şi Cambrils (14 morţi şi 126 răniţi în total), a relatat duminică publicaţia franceză Le Parisien, potrivit agerpres.ro

Dar, potrivit unor surse concordante, nicio legătură operaţională cu Franţa nu a apărut în aceasta etapă a investigaţiilor. Ar putea fi vorba despre un simplu tranzit pe un traseu mai lung. 

Aceste informaţii au apărut în cadrul cooperării poliţieneşti şi judiciare lansate la nivel european pentru a identifica eventuali complici şi a înţelege cum o celulă compusă din 12 persoane a putut să se constituie fără să trezească suspiciuni în Catalonia. 

Joia trecută, cu puţin timp după ora locală 17:00, o camionetă închiriată a intrat în plin într-o mulţime de pietoni pe bulevardul Las Ramblas, principala arteră turistică din Barcelona. În cursul nopţii de joi spre vineri, un Audi A 3 a intrat în pietoni pe faleza din Cambrils, o staţiune balneară, înainte să lovească o maşină a poliţiei. În riposta lor, "Mossos d'Esquadra" - poliţia catalană a ucis cinci tineri terorişti. 

Parchetul antiterorist din Paris a declanşat o anchetă în cazul celor două atacuri, efectuate de acelaşi grup, în care 30 de francezi au fost răniţi. 

Le Journal du Dimanche (JDD) relevă în ultima sa ediţie că un număr de telefon francez i-a intrigat pe anchetatori. Găsit în agenda telefonică a unuia dintre suspecţi, acesta a fost comunicat poliţiei franceze. Dar, în acest stadiu, nicio complicitate posibilă nu a putut fi scoasa la lumină. 

După atacul dublu joi în Spania, serviciile franceze nu au lansat nicio operaţiune poliţienească pe teritoriul naţional. În schimb, numeroase verificări tehnice ar fi fost deja efectuate pentru a se afla dacă membrii comandoului catalan au avut legături sau "relaţii de conspiraţie" în Franţa. Dar, "nimic nu duce spre noi în acest stadiu", a indicat o sursă pentru JDD duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.