Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVALANȘĂ în Munții Retezat: Doi copii au murit / UPDATE

Ultima Ora breaking news

UPDATE Avalanşa a avut loc între Şaua Bucurei şi Vârful Peleaga şi a surprins un grup format din cinci persoane.

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara atrăgeau atenţia, în urmă cu o zi, asupra pericolului "iminent" de producere a unor avalanşe în masivele Parâng şi Retezat, din cauza stratului de zăpadă proaspătă care s-a aşternut în ultimele zile şi care măsoară aproape un metru la altitudini mari şi în zonele de creastă.

"În Retezat şi Parâng, pe creste şi la altitudini de peste 1.800 de metri, stratul de zăpadă ajunge la un metru. Pericolul de avalanşă este iminent în toate zonele de creastă şi pe pantele cu o înclinare mai mare de 25 de grade. Le recomandăm turiştilor să rămână în apropierea cabanelor şi să evite traseele de creastă sau schiul de tură", declara vineri, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

UPDATE ”Au fost prinse 5 persoane, dintre care doi minori. Aceștia au decedat. Sunt forțe de la Salvamon, ISU și jandarmerie montană. Analizăm dacă e necesar să trimitem un avion, fie de la Mureș, care are troliu, fie de la Arad. Celelalte 3 persoane sunt în afara oricărui pericol. E mobilizată o șenilată, și alte două mașini de intervenție cu tracțiune integrală.”, a spus Raed Arafat la Digi24.

O avalanșă s-a produs, în urmă cu puțin timp, în Munții Retezat. Doi copii au murit, anunță ISU Hunedoara. Conform primelor informații, cei doi copii, cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani, făceau parte dintr-un grup de 5 turiști. Nu se știu mai multe informații despre starea celorlalte 3 persoane. Se pare că avalanșa s-a produs în zona lacului Bucura.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.