Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENT: 'Urmează un TSUNAMI european și România va fi MĂTURATĂ dacă nu răspunde'

tsunami

Consultantul politic Cozmin Guşă a avertizat, în direct la Realitatea TV, că România ar putea fi lovită de un "tsunami european" devastator, dat fiind că alegerile din Franţa de anul acesta vor dicta soarta şi integritatea Uniunii Europene. Acest tsunami îi va mătura pe cei nepregătiţi, iar unul dintre ei este România.

Dacă alegerile din Franța vor fi câştigate de candidata Marine le Pen, spune Cozmin Guşă, integritatea Uniunii Europene va fi zdruncinată, ținând cont de faptul că liderul de extrema dreapta a anunţat că va organiza un referendum pentru ieşirea Franţei din UE.

"Era o vorbă în Franţa în alte vremuri "Heureux comme le Dieu en France", adică "Fericit ca Dumnezeu în Franţa", dar din cauza unor politicieni s-a transmis "Malheur", adică nefericirea în Franţa, care are una dintre capitalele Europei şi anume Paris. În aprilie se va decide soarta Uniunii Europene, după ce se vor termina alegerile din Franţa şi se pare că Marine le Pen ocupă primele poziţii în sondaje", a explicat consultantul politic.

Citește și: The Times aruncă BOMBA: Față de CINE ar trebui să protesteze românii

Potrivit acestuia, se poate declanşa un tsunami din punct de vedere al unităţii Uniunii Europene, iar România nu este pregătită pentru acest scenariu.

"Se poate declanşa un tsunami din punct de vedere al unităţii Uniunii Europene, al reorientării politice, care îi va mătura pe cei nepregătiţi, iar unul dintre ei este România. Toate ţările se pregătesc pentru acest scenariu, toate statele care au politică externă şi nu au un bătrânel şi o grizetă în funcţiile cheie ale diplomației. România este în dezavantaj pentru că nu a făcut parte din piaţa comună, iar atunci vom avea de suferit", a subliniat Gușă.

România este nepregătită pentru schimbările majore care au loc în plan european deoarece are oameni slab pregătiţi în Guvern pe partea de politică externă, arată Cozmin Gușă.

"Am pus la externe un bătrânel, care-şi aşteaptă pensia de securist și care nu a avut niciodată simț de antreprenor, iar la afaceri externe am pus o doamnă, care nici mai mult, nici mai puţin, are la activ o mită dată peşedintelui partidului din care face parte și care acum mai este şi ministru interimar al Justiţiei. Avem aceşti oameni, în loc să avem pe cineva care să ştie ce să facă şi cum să negocieze. În condiţiile în care avem oameni atât de slab pregătiţi în Guvern pe partea care contează, tsunamiul este garantat. În cel mai bun caz vom aveam probleme mari, în cel mai rău caz vom avea probleme groaznice", a transmis Cozmin Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.