Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENT al hackerilor Anonymous: ISIS pregăteşte opt atentate/ UPDATE

UPDATE 2: Pentru că Anonymous nu este un grup omogen şi organizat ierarhic, un asemenea avertisment nu poate fi atribuit întregii mişcări a hackerilor. Avertismentul iniţial a venit de la un grup care pretindea că vorbeşte în numele Anonymous, însă ulterior, pe unul dintre conturile de Twitter ale grupării de hackeri a fost publicat următorul mesaj: "Noi nu am răspândit niciun zvon despre posibile atacuri ale ISIS şi nu ştim de unde vin aceste zvonuri."

UPDATE 1: FBI a comunicat că nu există informaţii credibile despre posibile atentate pe teritoriul SUA, duminică, dar ia în serios ameninţarea. "FBI-ul este conştient de rapoartările legate de ameninţarea teroristă, care include evenimentele din Atlanta, Georgia. Luăm în serios toate ameninţările, nu avem informaţii specifice sau credibile despre un atac în acest moment. Avem, totuşi, notificări şi vom continua să colaborăm cu partenerii noştrii de drept şi cei din sectorul privat pentru a ne păstra comunitatea în siguranţă ", a comunicat agenţia, pentru Channel 2 Action News.

Ştirea iniţială:

Grupul de hackeri Anonymous susţine că a spart reţeaua secretă a Statului Islamic şi a descoperit că jihadiştii pregătesc opt atentate pentru duminică, 22 noiembrie.

Atacurile teroriste ar urma să aibă loc, potrivit publicaţiei britanice Daily Express şi a publicaţiei IBTimes, în SUA, Franţa, Italia, Indonezia şi Liban.

Gruparea de hackeri a declarat război jihadiştilor după atacurile din Paris, distrugând între timp câteva mii de conturi pe reţelele de socializare ale unor presupuşi membri sau simpatizanţi ai grupării teroriste.

Potrivit sursei citate, hackerii au emis un comunicat în care susţin că Statul Islamic pregăteşte opt atentate într-o singură zi, duminică. Lista ţintelor include o gală de wrestling pe Philips Arena în Atlanta, Georgia (SUA) şi concertul unei trupe americane de heavy metal în Milano.

"Acesta este un avertisment pentru orice participă la unul dintre evenimentele din lista de mai jos sau la orice eveniment cu mulţi oameni, inclusiv biserici, dar riscul ca lăcaşe de cult din afara Parisului să fie ţinte este scăzut. Vor fi evenimente majore în toată lumea pe 22 noiembrie. Participaţi pe propriul risc", se arată în comunicatul Anonymous, potrivit publicaţiei citate.

Lista ţintelor ISIS:

• Cigales Electroniques with Vocodecks, RE-Play & Rawtor at Le Bizen (Paris)

• Concrete Invites Drumcode: Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Joel Mull at Concrete (Paris)

• Demonstration by Collectif du Droit des Femmes, group for women’s rights, (Paris)

• Feast of Christ the King celebrations (Rome/Worldwide)

• Al-Jihad, One Day One Juz (Indonesia)

• Five Finger Death Punch (Milan)

• University Pastoral Day (Holy Spirit University of Kaslik, Lebanon)

• WWE Survival Series (US)

Unele locaţii nu sunt confirmate 100%, mai spun hackerii, iar evenimentul din Paris a fost anulat. Aceştia au mai anunţat că au comunicat informaţiile autorităţilor, dar din cauza unei aparente lipse de reacţie s-au hotărât să averizeze şi civilii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.