Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment ASF despre pensii

atentie

Peste 6,5 milioane de români erau înscrişi, la sfârşitul anului trecut, în sistemul de pensii private obligatorii, conoscut şi sub denumirea de Pilonul II, dar banii intră lună de lună doar pentru aproape 3,2 milioane, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), informează News.ro, citat de Digi24.

Asta înseamnă că mai bine de jumătate dintre angajatorii salariaţilor înscrişi în sistemul de pensii private obligatorii nu plătesc constant contribuţiile care ar trebui să le asigure oamenilor un trai decent la bătrâneţe.

Mai mult, pentru aproximativ 160.000 de conturi, cunoscute sub numele de conturi goale, nu s-a făcut niciun virament până acum, potrivit estimărilor din piaţă.

„Conturile sunt alimentate rar sau deloc pentru că titularii lor sunt în şomaj, lucrează la negru sau sunt plecaţi din ţară. Un alt motiv poate să fie legat de faptul că angajatorii nu depun la timp declaraţia şi pentru aceştia. Salariaţii pot însă să-şi verifice online, în fiecare lună, dacă primesc această contribuţie”, a declarat o sursă din cadrul unei companii de asigurări care administrează şi un fond privat de pensii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.