Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENT de la Pentagon pentru Rusia în domeniul militar: Ce vor americanii de la ruși

pentagon

Statele Unite ale Americii vor avea un dialog politic cu Rusia, însă nu intenţionează 'pentru moment' să aibă o colaborare cu Moscova pe plan militar, a declarat joi ministrul american al apărării James Mattis, la sfârşitul reuniunii NATO de la Bruxelles, relatează AFP şi Reuters.

'Nu suntem acum în poziţia de a colabora la nivel militar, însă liderii noştri politici vor discuta şi vor încerca să găsească un numitor comun', a declarat şeful Pentagonului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șoc, Șoc, Șoc! Klaus, divorțat de Carmen!

În cadrul reuniunii NATO, James Mattis a oferit asigurări în legătură cu angajamentul SUA faţă de Alianţa Nord-Atlantică, spunând totodată că este impresionat de 'rezistenţa legăturii transatlantice'.

Întrebat dacă este posibil ca în prezent să se aibă încredere în Rusia, cu care NATO are relaţii foarte tensionate, James Mattis a răspuns: 'Problema cu Rusia este că ea trebuie să respecte dreptul internaţional aşa cum este de aşteptat din partea oricărei naţiuni rezonabile de pe această planetă'.

Citește și: Profesoara de română, soție de preot, mamă a 3 copii, arestată pentru relații sexuale cu un elev de la seminarul teologic: E și gravidă cu el / VIDEO

Totodată, James Mattis a afirmat că apelul adresat de SUA membrilor NATO de a-şi creşte cheltuielile pentru apărare era 'aşteptat' şi a fost 'bine primit', relatează DPA.

Miercuri, ministrul american al apărării a avertizat statele NATO că SUA îşi vor diminua implicarea în cadrul Alianţei dacă ceilalţi membri nu îşi sporesc cheltuielile pentru apărare şi nu vor îndeplini obiectivul NATO de alocare a 2% din PIB pentru apărare.

Citește și: Au făcut dragoste în sala de cinema din Suceava / VIDEO 18+

'Mesajul pe care l-am transmis era aşteptat şi a fost foarte bine primit. Plec încrezător că Alianţa va reuşi să-şi îndeplinească obiectivele de securitate din prezent', a declarat Mattis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.