Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment de la un fost şef ANAF: 'S-au returat motoarele evaziunii'

evaziune

Fostul preşedintele ANAF din perioada Guvernului Ponta, Gelu Diaconu, atrage atenţia că, în ciuda creşterii economice, veniturile bugetare sunt într-o situaţie deloc de invidiat. Potrivit acestuia, datele arată că "s-au returat motoarele evaziunii", iar la capitolul colectare "până şi tehnocraţii erau mai performanţi".

Vezi şi: Performanţa economică a Guvernului, desfiinţată de la Cotroceni

"Recenta crestere economica record din trim.1 poate fi o realitate. Vom vedea! Ce stim sigur, insa, este ca, in plina crestere economica, veniturile bugetare din impozitele aferente bunurilor si serviciilor sunt mai mici decat anul trecut.

Executia bugetara pe trim.1 anul acesta arata ca anemica crestere a veniturilor bugetare de 2,7% este datorata exclusiv impozitului pe venit si contributiilor sociale ca urmare a cresterii substantiale a salariului minim.

In schimb, la TVA, accize, impozit pe profit, etc., cresterea economica nu se regaseste in sume suplimentare colectate la buget.

Datele INS arata cresteri consistente atat in industrie cat si in servicii de evolutia carora sunt legate impozitele enumerate mai sus. Explicatia este doar una: s-au returat motoarele evaziunii!

Gasca noilor sefi din MFP/ANAF cred ca vor da explicatii macar la viitoarea rectificare...pe care insusi premierul Grindeanu o vede in culori sumbre.

Pana si tehnocratii erau mai performanti! Iar acest lucru ar trebui sa fie o constatare dureroasa pentru multi!", scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.