Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi: România se 'TOPEȘTE' sub valul de caniculă

canicula

Vremea va continua să se încălzească joi, astfel că valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Au fost emise un cod galben şi unul portocaliu pentru aproape toată România. Vineri este posibil codul roşu, informează Mediafax

Cod galben şi portocaliu de caniculă, joi

Valul de căldură se va intensifica astăzi şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Aproape toată ţara va fi sub cod galben, în timp ce cinci judeţe din sud şi sud-vest vor fi sub cod portocaliu.

Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34...36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

Igor Dodon, acuzaţii fără precedent la adresa României: 'Faci PUŞCĂRIE dacă spui asta'

În judeţele Dolj, Olt şi Teleorman şi în zona joasă de relief a judeţelor Caraş-Severin şi Mehedinţi se vor atinge local maxime termice de 37...39 de grade şi pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

La Bucureşti, joi vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiază, când şi disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, dar condiţiile pentru averse şi descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

Victor Ponta, cuvinte de laudă la adresa unui ministru din Guvernul Tudose: 'Îmi place'

"Pentru ziua de joi, temperaturile vor fi şi mai ridicate. În mare parte din ţară vor fi temperaturi maxime, după-amiaza, cuprinse între 34 şi 36 de grade Celsius, prin urmare avem Cod Galben pentru intensificarea valorii de căldură şi disconfortului termic ridicat. Cele mai ridicate temperaturi se vor atinge în zona joasă a judeţului Caraş Severin, Mehedinţi, dar mai ales în Dolj, Olt şi Teleorman. Aici se vor înregistra temperaturi de 37-39 de grade Celsius, iar izolat chiar de 40 de grade Celsius. Prin urmare, disconfortul termic deosebit de accentuat şi este în vigoare un Cod Portocaliu. În weekend, în zona litoralului va fi foarte cald, temperaturile vor depăşi în aer 30 de grade Celsius. De asemenea, nopţile vor fi tropicale, cu minime de peste 20 de grade Celsius. În zona de munte va fi puţin mai bine, dar temperaturile vor fi mult mai ridicate faţă de normalul acestei perioade. Iar după-amiaza zilei de sâmbătă şi pe parcursul zilei de duminică în anumite intervale pot apărea fenomene severe, cum ar fi ploi torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. Deci, în afară de faptul că va fi vald, după-amiaza şi seara vor fi intervale în care se pot produce furtuni", a declarat pentru Mediafax meteorologul de serviciu ANM, Meda Andrei.

Conform prognozei afişate pe site-ul ANM, şi în Capitală vor fi sâmbătă 40 de grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.