Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment dramatic: trecerea la euro înseamnă dezastru! Se cere referendum

ue uniunea europeana

Liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, avertizează că pactul pentru adoptarea monedei euro este unul ”de sărăcire definitivă și iremediabilă a românilor”. Potrivit lui Diaconu, ”trecerea la euro înseamnă o accelerare a scumpirilor la care marea majoritate a cetățenilor nu va face față, în timp ce veniturile vor rămâne la fel de mici”.

Politicianul naționalist aduce ca argument experiența din alte țări europene care arată că ”primul efect al adoptării euro este un salt al prețurilor care nu e corelat cu o creștere echivalentă a veniturilor”. De aceea, spune Diaconu, ”trecerea la moneda euro va spulbera orice șansă de normalizare a puterii de cumpărare”.

Liderul PRU îi mai acuză pe Iohannis și pe Ponta că ”în loc să gândească o strategie națională de creștere economică prin care România să iasă din cercul vicios al scumpirilor și al transfomării definitive într-o piață de consum cu produse tot mai greu accesibile”, vor să dea o lovitură definitivă traiului decent de zi cu zi. ”Prin trecerea la euro, nu vom mai fi săraci în lei, ci vom fi săraci în euro, adică definitiv și iremediabil”, atenționează președintele Partidului România Unită.

Mai mult, deputatul consideră că avem de a face cu ”un act de renunțare la suveranitatea națională și mutarea deciziei și mai mult în afara țării” și că nu se poate avea încredere în partidele vechi care au dus România în genunchi în Europa că ”nu vor face același lucru și cu adoptarea monedei euro, negociind în defavoarea noastră, din nepricepere sau din slugărnicie, condițiile acestei măsuri radicale. De aceea, PRU ” se opune trecerii la moneda euro și cere ca această măsură să nu fie adoptată prin înțelegere între partidele compromise și dispuse să se vândă oricui le ține la putere, ci prin referendum național”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.