Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment DUR al specialiştilor: Cartofii prăjiți PREA MULT pot dubla riscul de cancer

cartofi

Cartofii care sunt prea prăjiți pot afecta grav organismul, atrag atenția oamenii de știință. Pericolul nu se află doar în cartofi, ci în toate alimentele care au un conținut ridicat de amidon, susțin specialiștii într-un studiu efectuat recent.

Descoperirile sunt alarmante. Consumul de cartofi prajiți, în special cei prăjiți în exces, poate crește riscul de cancer, atrage atentia Agenția Guvernamentala pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA).

Se pare că în momentul în care alimentele bogate în amidon sunt prăjite, fripte sau coapte, este eliberată o substanță numită acrilamidă. Specialiștii au descoperit că această substanță poate dubla riscul de cancer, dacă este consumată constant, atrage atenția Agenția Guvernamentala pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA), potrivit Reuters.com

Pentru a evita riscul de cancer, FDA recomandă ca alimentele bogate in amidon să fie gătite până înceep să capete o tentă aurie și nu maronie.

„Părerea generală în rândul cercetătorilor este că acrilamida are potențial cancerigen în cazul oamenilor. Ca regulă generală, trebuie vizată o culoare aurie sau mai deschisă în timpul coacerii, prăjirii sau frigerii alimentelor bogate în amidon, precum cartofii, rădăcinoasele și pâinea”, sea arata intr-un comunicat FSA, citat de Reuters.

Pe de altă parte, rezultatele studiului sunt contrazise de Cancer Research UK care susține că „în urma cercetărilor efectuate pe oameni, dovezile arată că, în cazul majorității tipurilor de cancer, nu există o asociere între acrilamidă și riscul de cancer”.

Citeşte şi: Doliu în fotbalul românesc! Un fost stelist CELEBRU a încetat din viaţă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.