Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment dur al talibanilor: 'NU mai trimiteţi trupe, nu veţi câştiga niciodată!'

AP
talibani

Talibanii au atenţionat vineri SUA şi NATO să nu trimită mai mulţi militari în Afganistan. Mesajul a fost transmis de liderul mişcării Taliban, Haibatullah Akhundzada, cu prilejul unei importante sărbători religioase musulmane, Eid-ul-Fitr, care marchează sfârşitul Ramadanului, informează agenţia de presă DPA, potrivit agerpres.

În condiţiile în care războiul împotriva talibanilor se intensifică şi situaţia privind securitatea se înrăutăţeşte, SUA şi NATO iau în considerare trimiterea câtorva mii de militari în plus în Afganistan, pentru a intensifica antrenamentul forţelor militare afgane, copleşite de situaţie.

Citeşte şi: Atac DEVASTATOR al Rusiei în Siria. Poziţiile SI au fost luate în colimator - VIDEO

'Dacă credeţi că veţi putea distruge hotărârea noastră cu prezenţa voastră militară şi creşterea numărului de trupe, vă înşelaţi', se spune în mesajul lui Akhundzada, citit în engleză. 'Americanii ar trebui să înţeleagă că această continuare a războiului în Afganistan, această escaladare a bombardamentelor... nu vor duce niciodată la un succes pentru ei', a adăugat liderul taliban. 'Afganii nu sunt un popor care să se plece în faţa cuiva', a subliniat el.

La sfârşitul mesajului, liderul talibanilor le-a cerut combatanţilor săi să aibă grijă să nu lovească civili în timpul operaţiunilor lor.

Joi, 36 de oameni au fost ucişi şi în jur de 60 au fost răniţi în explozia unui vehicul-capcană, în faţa unei bănci din oraşul Lahskar-Gah, capitala provinciei Helmand, din sudul Afganistanului. Banca era plină de funcţionari de stat, printre care mulţi militari şi poliţişti care aşteptau să-şi ridice salariile înainte de Eid-ul-Fitr. Printre persoanele ucise sau rănite se numără zeci de civili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.