Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment dur al Teheranului: Atentatele vor ÎNTĂRI ura împotriva Washingtonului şi a Riadului

Grand Ayatollah Ali Khamenei

Atentatele comise miercuri la Teheran de către organizaţia Statul Islamic (SI) 'nu vor face decât să întărească ura' împotriva Washingtonului şi a Riadului, a afirmat vineri liderul suprem iranian Ali Khamenei, cu ocazia funeraliilor victimelor celor două atacuri care au avut loc miercuri, relatează AFP, potrivit agerpres.

'Astfel de atacuri nu vor avea alt rezultat decât să întărească ura împotriva guvernului SUA şi a agenţilor săi în regiune, cum este guvernul saudit', a scris Khamenei într-un mesaj de condoleanţe adresat familiilor celor 17 persoane ucise în cele două atentate.

Citeşte şi: În pofida blocadei, Qatarul susţine că poate rezista 'la infinit'

Funeraliile au început vineri dimineaţa la Teheran cu o ceremonie în Parlament, unde a fost comis unul dintre cele două atacuri.

După rugăciunea tradiţională de vineri, o procesiune va pleca de la universitatea din Teheran şi va ajunge la cimitirul Behesht-e Zahra, în apropiere de mausoleul imamului Khomeini, unde a avut loc al doilea atentat.

Atentatele, care au lovit două locuri cu înaltă valoare simbolică din Iran, au fost comise de cinci bărbaţi înarmaţi, între care şi terorişti kamikaze. Aceştia erau membri ai SI şi acţionaseră deja în Siria şi Irak înainte de a reveni în Iran.

Citeşte şi: Ce se va întâmpla în Scoţia, după ce separatiştii au pierdut la alegerile din UK

Gardienii revoluţiei, armata de elită a regimului iranian, au acuzat SUA şi Arabia Saudită de implicare în aceste atentate.

Dar potrivit ministrului informaţiilor iranian, Mahmoud Alavi, este prematur 'să se spună că Arabia Saudită a avut un rol' în atentate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.