Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment dur din SUA după atacurile la adresa ambasadorului Hans Klemm: 'Declaraţiile tranşante strică dialogul'

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Hans Klemm

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a afirmat, referindu-se la declaraţiile unor politicieni români după reacţia Ambasadei SUA privind propunerile de modificare a legilor justiţiei, că declaraţiile "tranşante" strică dialogul dintre cele două părţi şi este "păcat" să intrăm în polemici. "Cred că este important să avem propriile noastre dezbateri şi cred că nimeni nu interferează în propriile noastre dezbateri, dacă suntem inteligenţi şi analizăm lucrurile din acest unghi. (...) Lumea vrea predictibilitate, vrea o legislaţie eficientă, vrea state solide din punctul de vedere al modului în care controlează fenomenul corupţiei şi cred că e în interesul nostru să fim un astfel de stat. Eu cred că numai dialogul poate face partea americană sau partea română să înţeleagă care sunt implicaţiile şi premisele. Strică acest dialog declaraţiile pur şi simplu tranşante de o parte sau chiar de alta. Nu fac bine acestui dialog, iar noi am făcut progrese imense din acest punct de vedere. (...) E păcat la nivel de discurs narativ să intrăm în polemici care nu fac bine niciunei părţi", a spus Maior într-un interviu la TVR 1.

Vezi şi: ALDE atacă PSD: 'Nu suntem o anexă a cuiva'. Reproşuri dure pentru Guvern

Ambasada SUA îşi manifestă îngrijorarea cu privire la propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august de revizuire a sistemului judiciar şi îndeamnă toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei. "Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar. Îndemnăm toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale", se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA transmis marţi Agerpres.

Vezi şi: DOCUMENTUL care stârneşte un nou scandal. Se cere REVOCAREA şefei reprezentanţei CE în România

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a solicitat ''expulzarea'' ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, despre care susţine că s-a amestecat nepermis de mult în activitatea parlamentară şi guvernamentală a României. "Date fiind ingerinţele repetate în treburile interne ale ţării mele, solicit expulzarea de urgenţă a ambasadorului Hans Klemm. Dacă suntem cu adevărat un stat independent şi suveran, dacă ne respectăm Constituţia şi pe noi înşine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador în activitatea parlamentară şi guvernamentală, precum şi în politica românească în ansamblul ei. Nu e absolut deloc treaba ambasadorului Hans Klemm, aşa cum nu e, în general, treaba niciunui ambasador cum anume hotărâm noi să ne construim propriul cadru legislativ", a scris Pleşoianu, miercuri, pe pagina lui de Facebook.

Citeşte şi: Explicaţii halucinante ale managerului supermarketului din secuime: De ce nu vorbesc angajaţii lui limba română

De asemenea, deputatul îi impută ambasadorului SUA poziţiile privind sistemul de justiţie, dar şi faptul că a susţinut protestele antiguvernamentale. Pe de altă parte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că este îngrijorat de faptul că "nişte ambasadori' în România îşi permit să ne interzică şi dreptul de a începe dezbaterea privind legile justiţiei. "Şi eu sunt îngrijorat când am văzut din presă şi am citit ce s-a încercat ieri să se facă la CSM. Şi eu sunt îngrijorat când văd nişte ambasadori în România care îşi permit să ne interzică şi dreptul de a începe o dezbatere. Urmează să ni se interzică dreptul de a gândi", a afirmat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.