Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment DUR pentru Mihai Tudose: 'În ambele cazuri situaţia este penală'

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai tudose

Senatorul liberal Florin Cîţu critică recentele declaraţii ale premierului Mihai Tudose şi spune că gaura de la buget nu poate fi acoperită nici în situaţia în care Guvernul suprataxează băncile, companiile de asigurări, "confiscă" banii din Pilonul II de pensii şi se creează o bancă a PSD. 

"Băiatul ăsta din Brăila de câteva săptămâni îşi dă cu părerea, deşi habar nu are, despre sistemul financiar-bancar. Au mai fost şi alţii! Dar până acum niciun prim-ministru nu a comparat sistemul bancar cu Terente. Lucrurile devin periculoase când începe să ameninţe şi să ordone controale dirijate la anumiţi agenţi economici, acum la rând sunt băncile. Îmi menţin opinia că acest lucru reprezintă o faptă penală", a scris joi, pe Facebook, Florin Cîţu.

'AJUTOR' NESPERAT pentru premierul Mihai Tudose: Cinci bănci din România nu iau comision dacă îşi ia salariul pe card


El cataloghează drept inadmisibil faptul că premierul "incită deponenţii băncilor să îşi retragă banii sugerând că sistemul bancar este falimentar". 

Liberalul îl acuză pe premier de ipocrizie, susţinând că acesta ar fi vândut în 2016 un autoturism de lux pe care a încasat 90.000 de euro şi ar fi încasat suma în numerar deşi legea interzice acest lucru. 

"Tudose, explică-ne şi nouă cum ai încasat cei 90.000 de euro! Ai încălcat legea şi acum te-ai autodenunţat? Sau ai minţit 20 milioane de români ca să justifici mişeleşte răzbunarea ta şi a lui Dragnea pe manifestanţii din februarie? În ambele cazuri situaţia este penală", a scris Cîţu, pe pagina de socializare. 

El susţine că Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov au hotărât să transforme EximBank în "bancă de dezvoltare a PSD", iar toate companiile de stat vor fi obligate să îşi mute conturile la această bancă. 

"Dragnea, Vâlcov, Tudose şi prietenul de la BNR. Vă dau o veste proastă! Chiar dacă suprataxaţi băncile, companiile de asigurări, confiscaţi banii din Pilonul II şi vă faceţi bancă, tot nu acoperiţi gaura de la buget. Atenţie, vine şi Olguţa "specialistă" cu legea pensiilor", conchide Florin Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.