Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment îngrijorător pentru România: E o ţară în derivă, care se desface bucată cu bucată

romanian dream

Realitatea.net:

Istoricul Dinu C. Giurescu a vorbit despre felul în care România riscă să îşi pierdă identitatea, dar şi despre data exactă considerată de el a Zilei Independenţei şi despre cum vede viitorul.
Întrebat când e Ziua Independenţei României, Dinu C. Giurescu a precizat că se poate considera că atât ziua de 9 mai cât și cea de 10 mai pot fi sărbătorite: "E foarte simplu, la 9 mai trupele ţarului au trecut Prutul şi au început înaintarea către Imperiul Otoman. 9 mai e data la care parlamentul din 1867 a votat independenţa României. Mai târziu s-a proclamat Regatul şi s-a făcut acest lucru pe 10 mai, spunându-se că e Ziua Independenţei, ca să nu se sărbătorească două zile. Eu zic că ambele sunt Ziua Independenţei României".
Vorbind despre felul în care vede România, academicianul a tras un semnal de alarmă, precizând că țara noastră este o ţară în derivă, care se desface bucată cu bucată:  "Ţara arată ca un vapor în derivă. E o ţară în derivă, care se desface bucată cu bucată în cei 26 de ani de la Revoluţie şi dacă va continua aşa se va desface de tot. Tot ce s-a votat este pentru slăbirea suveranităţii României. Asta se va vedea la primul şoc care va veni din afară.
Am rezistat în 1940, când a fost şocul cel mare, am pierdut trei provincii şi România a rezistat. Iugoslavia, la rândul său, s-a desfăcut în bucăţi. Azi avem posibilitatea să distrugem statul la prima adiere de vânt a unor impostori".

Digi24:

Ieftinirea petrolului îi ajută pe hotelierii din Rusia deoarece rubla s-a depreciat. Prin urmare, vacanțele în Rusia sunt acum considerabil mai ieftine. În ultimul an, rubla s-a depreciat în raport cu mai toate valutele străine. Un yuan chinezesc valorează acum ceva mai mult de 12 ruble, în condițiile în care acum doi ani, cursul de schimb era de cinci ruble pentru un yuan. Prin urmare, produsele rusești de tot felul sunt mult mai accesibile și, spun cei la Reuters, acest lucru se vede cel mai bine în turism. Numărul turiștilor chinezi a crescut cu 63% în ultimul an și cam jumătate dintre ei vin în grupuri organizate. Cu totul, în 2015, Rusia a fost vizitată de aproape 670.000 de chinezi și e de asteptat ca acest număr să crească în acest an. Restaurantele, hoteluri sau magazinele din Moscova au început deja să își afișeze prețurile în yuani și, la angajare, cunoașterea limbii chineze reprezintă un avantaj. Pe măsură ce prețul barilului de petrol a scăzut, rubla s-a depreciat și turismul rusesc a avut de câștigat. De altfel, există și un banc care spune că turismul este principalul beneficiar al politicii externe rusești.

Ziarul Financiar:

Băncile, mai ales cele europene, sunt în stare de urgenţă, iar problemele lor îi sperie pe investitorii de pe burse.
Acestea au o problemă de profita­bilitate din cauza dobânzilor negative, au expuneri mari la sectorul energiei şi afaceri în „mlaştinile“ din lumea emer­gentă, iar regulile care le gu­vernează viaţa devin tot mai stricte.
Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, este lovită în plin de tirul neîncrederii investitorilor. De la începutul anului, banca şi-a pierdut 40% din capitalizarea de pe piaţă. În 2015 instituţia bancară a înregistrat pierderi record. Acţiunile companiei sunt la cele mai scăzute cote din istorie. De altfel, acţiunile Deutsche Bank au înregistrat luni cel mai abrupt declin din sectorul bancar, potrivit The Tele­graph.
Nervozitatea investitorilor a fost atât de puternică încât reprezentanţii băncii germane a trebuit să dea asigurări publice că îşi poate plăti datoriile. Analiştii şi investitorii cred că Deutsche Bank, care are cea mai mare bancă de investiţii din Europa, este prea dependentă de veniturile din trading, spre deosebire de concurenţii din Elveţia, Marea Britanie sau SUA, care au operaţiuni de retail sau de private-banking mai dezvoltate, notează MarketWatch. Banca este, în plus, implicată în tot felul de litigii care i-ar putea aduce amenzi de miliarde de dolari. Costul contractelor CDS prin care investitorii se protejează timp de cinci ani de un eventual default al Deutsche s-a dublat de la începutul anului.  Banca are o strategie de restructurare, dar investitorii pur şi simplu nu au încredere în ea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.