Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment pentru cei care sunt certaţi cu legea: Se înfiinţează un nou DNA

guvern ciolos

Avertisment pentru cei care sunt certaţi cu legea. Se înfiinţează un nou DNA. Oamenii lui Dacian Cioloş au decis să recurgă la acest lucru.

Gărzile Forestiere ar trebuie să fie un grup de elită, să devină un fel de DNA al pădurilor, iar în acest sens avem pentru anul în curs buget pentru creşterea numărului de angajaţi, a declarat, joi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca - Palmer. 'Viziunea mea pe problematica de mediu este una care cred, în care vreau să avem o schimbare de paradigmă, în sensul ca mediul să nu mai fie privit ca o piedică. Capitalul natural este o oportunitate de dezvoltare durabilă şi o tranziţie către economia verde. Mi-aş dori ca mediul să fie mult mai bine integrat în domeniile sectoriale şi să existe o mai mare conştientizare la nivelul populaţiei, dar şi a factorilor de decizie din Guvern (...) Pădurile sunt o resursă strategică a ţării şi mă bucur că s-a luat decizia de a include acest capital natural în domeniul strategic. Situaţia pădurilor este complexă şi ştiţi foarte bine cum stau lucrurile. În mod concret, nu se va putea ca în 10 luni să rezolvăm probleme cumulate de ani de zile, dar sunt paşi care se pot face. Mă refer aici la partea de control şi reglementare, cum ar fi Gărzile Forestiere, unde avem buget să creştem numărul de angajaţi. Garda Forestieră ar trebui să fie un grup de elită, un fel de DNA al pădurilor. Radarul pădurilor sau SUMAL au nevoie de mai multă eficienţă şi mai multă transparenţă', a spus ministrul Mediului, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Situaţie fără precedent peste Prut: Preşedintele Timofti anunţă că e gata să moară

Pe de altă parte, Paşca-Palmer a precizat că pe lista de priorităţi a mandatului său se mai află economia verde, biodiversitatea şi deşeurile. 'Impulsionarea unei tranziţii către economia verde - foarte concret aş vrea să avem un program să susţinem antreprenoriatul din sectorul verde. Aici ne putem referi la domeniile de agricultură ecologică, ecoturism sau clădiri verzi. O altă prioritate se referă la biodiversitate. Avem în plan să înfiinţăm Agenţia Naţională pentru Arii Protejate. Domeniul deşeurilor reprezintă o altă mare şi complexă problemă - sunt chestiuni legate şi de infringement şi de targetul de ţară pe care îl avem asumat la nivel european', a subliniat oficialul, conform celor de la Agerpres.

Citeşte şi: A fost alertă cu bombă în Parlament

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.