Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele PPE, AVERTISMENT pentru Ponta: DNA intră pe fir! Adrian Năstase e mic copil

ponta ganditor

Premierul Victor Ponta este avrtizat că ar putea avea soarta mentorului său, fostul premier Adrian Năstase. Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, susține că constul de construcția al autostrăzii Comarnic-Brașov ar putea intra în atenția DNA, care l-ar căuta direct pe Victor Ponta.

“Pentru suma vehiculată, o singură instituţie poate să se pronunţe, şi aceasta este DNA. Un preţ de 126 milioane de euro pe kilometru este cam de 4-5 ori mai mult ca preţul pe kilometru la Bechtel (pentru Autostrada Transilvania n.n.) pe care l-am târâit după noi până când am reuşit eu în 2011 să reziliez eu cele patru contracte ce nu fuseseră atacate şi am reuşit să economisesc 6 miliarde de euro. Acum, dacă ne uităm la cei 126  milioane de euro per kilometru versus 25 de milioane de euro la Bechtel, constatăm că Năstase a fost mic copil pe lângă domnul Ponta”, a declarat Boagiu, la Gândul Live.

Fostul ministru al Transporturilor susţine că astfel se explică presiunea pe care premierul Ponta o pune pe spectrul politic şi public pentru aprobarea Master Planului General pe Transporturi.

“Dacă Bechtel a fost aprobat în Parlament prin lege, atunci să aprobăm un Master Plan, să ne asumăm cu toţii o sumă colosală pe care ne va fi greu să o plătim (...)”, acuză fostul ministru.

Întrebată dacă ea crede că în acest caz este vorba de corupţie, ea a răspuns că “aş spune şi corupţie şi incompetenţă”.

„Unii pot să facă pe proştii la un moment dat în viaţă ca să le meargă bine. Nu poţi construi o autostradă cu 126 de milioane de euro per kilometru chiar dacă este foarte necesară”, în opinia ei o variantă la Comarnic-Braşov fiind transportul pe calea ferată. “Putem ajunge la munte şi cu trenul. Aceasta ar putea fi, pe lângă construirea acestei autostrăzi, o soluţie de decongestionare a traficului rutier. Ne-ar conveni tuturor să ne urcăm în tren cu schiurile, să coborâm în staţiunea unde vrem să schiem”, a spus Boagiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.