Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment pentru şoferi! Încă un sector din Capitală, pe lista celor care ridică mașinile

evenimente-constanta.ro
masini parcate ilegal

După ce autorităţile din Sectorul 2 şi Sectorul 4 al Capitalei au decis să sancţioneze şoferii care parchează neregulamentar, vine rândul şi Sectorului 3 să ia măsuri similare. Astfel, mașinile care vor staționa neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 vor fi ridicate, transportate și depozitate, iar cel în cauză va putea să își recupereze autovehiculul numai în schimbul unei taxe de ridicare și achitării unei amenzi, în conformitate cu legea.

"Ridicăm mașini doar acolo unde se exagerează, acolo vom interveni și am dat ca exemplu - acolo unde se intră pe spațiul verde. Le vom ridica (mașinile - n.r.) fără niciun fel de discuție, pe trecere de pietoni în zona școlilor și pe trecere de pietoni în general, pentru că e profund în neregulă să-ți permiți așa ceva, dar și acolo unde deranjează circulația, așa cum spune la lege. Deci pe chestiuni foarte limitate, în rest vom amenda conform legii", a declarat, pentru Agerpres, primarul Robert Negoiță.

El a adăugat că urmărește realizarea unui program de salubrizare a sectorului, iar șoferii au obligația să îl respecte.

"Obiectivul nostru este să facem program de salubritate. Conform unui orar, vom avea oprire interzisă, pe rând, în fiecare parcare, pentru a putea să facem o salubritate eficientă, așa cum este și în țările civilizate. Iar atunci când nu se respectă și îmi rămâne o mașină pe zona pe care trebuie să o curăț, conform indicatorului 'Oprire interzisă', normal că o să o ridic eu și facem operațiunea de salubrizare", a explicat Negoiță.

Mașinile vor fi ridicate de către Direcția Generală de Poliție Locală a Sectorului 3, "un serviciu public cu personalitate juridică și buget propriu, cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice", conform expunerii de motive a proiectului.

Citeşte şi: Hidrologii, noi coduri GALBENE de inundații pe râuri din mai multe județe. Avertismentul specialiştilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.