Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENT pentru TURIȘTI: Bacterii periculoase în Marea Neagră

litoral

În ultimele zile, tot mai mulți români se plâng de condițiile insalubre de pe litoralul românesc. Mulți au acuzat probleme grave de sănătate după ce au intrat în mare.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au efectuat analize de laborator şi au arătat că cei mai mulţi dintre turişti folosesc Marea Neagră pentru necesităţile fiziologice. În urma acestor teste, cercetătorii au descoperit prezenţa mai multor bacterii periculoase.

STAGIUL MILITAR OBLIGATORIU - O urgență pentru securitatea României!

Ultimele rezultate arată că în zonele de îmbăiere de pe litoral există Escherichia coli (E.coli), dar şi mai multe tipuri de enterococi. E.coli este o bacterie larg răspândită în natură, care se găseşte în mod normal în intestinul omului şi animalelor. Această bacterie este principala cauză a unor boli diareice şi infecţii urinare. Enterococul face parte şi el din flora intestinală a sistemelor digestive ale aproape tuturor organismelor vii.

Andrei Pleșu: Da, mă uit la serialul 'Las Fiebinți'! Replică pentru snobii care îl critică

Potrivit documentului publicat de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, citat de   Cancan, valoare de referinţă a analizelor publicate este de 100 unităţi/100 ml. Cea mai mare concentraţie de E.coli a fost depistată la punctul de recoltare Saturn I – Plaja ADRAS, cu 132 unităţi, următoarea pe listă fiind Cordon Venus – Saturn 2 – Plaja Actetis cu 121 de unităţi, iar pe locul 3 este apa din zona  Venus I – 2 Hotel Afrodita, cu 91 de unităţi.

Potrivit reprezentanţilor DSP nu există restricţii de îmbăiere, valorile fiind totuşi mici pentru a fi periculoase, totuşi nu este recomandată înghiţirea apei mării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.