Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment SUMBRU: 10 milioane de persoane pe an ar putea muri din cauza infecţiilor

digi24.ro
capsule medicamente

10 milioane de persoane pe an ar putea muri din cauza infecţiilor din 2050, este avertismentul sumbru al lui Dame Sally Davies, șefa serviciilor medicale din Marea Britanie. Aceasta atenționează că suprautilizarea antibioticelor la nivel mondial are toate șansele să scadă eficiența și resurgența infecțiilor netratabile, arată theguardian.com.

Avertismentul lui Davies nu vine în necunoștință de cauză, aceasta ocupându-se de strategia națională împotriva rezistenței microbiene pentru Regatul Unit. De altfel, a mai preluat și un rol mondial în cadrul luptei împotriva neutralizării antibioticelor, care reprezintă deja o problemă mondială cel puțin de calibru terorismului sau schimbărilor climatice, potrivit aprecierilor acesteia.

Primarul care câștigă alegerile din arest

"Vedem deja consecinţele rezistenşei microbiene (...) Proiecţiile pentru viitor sunt mult mai îngrijorătoare. Este posibil – şi chiar plauzibil – că era recentă a scăderii ratei mortalităţii va fi urmată de mulţi ani de creştere, a scris șefa serviciilor medicale din Marea Britanie drept cuvânt înainte a unui raport guvernamental centrat pe această temă. Conform opiniei lui Davies, omenirea se confruntă deja cu apocalipsa antibioticelor", care ar putea avea consecințe drastice asupra medicinei moderne.

Predicțiile raportului sunt sumbre: 10 milioane de persoane pe an ar putea muri din cauza infecţiilor în jurul anului 2050, din cauza bacteriilor rezistente la antibiotice, depăşind numărul total al deceselor provocate de cancer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.