Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment SUMBRU pentru PSD: 'Dacă nu face un pas înapoi, detonează cea mai mare bombă socială postdecembristă'

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

"Dacă trei oameni îți spun că ești beat și trebuie să mergi la culcare, e bine să o faci. Fix în acestă situație se află PSD astăzi. Programul de guvernare al social democraților dă cu virgulă și aruncă țara în haos. PSD se află pe un drum înfundat. Dacă nu face un pas înapoi, detonează cea mai mare bombă socială postdecembristă.", a avertizat Dan Vasile Mihale în cadrul unui editorial publicat pe Realitatea.net.

"Programul de guvernare al PSD este o bombă cu ceas. Nimic din ceea ce se ,,implementează'' nu seamănă cu ce se trâmbița în campania electorală. Începând cu controversata OUG 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă, continuând cu pachetul de legi privind ,,reforma'' justiției, care a inflamat, deopotrivă, magistrații și opinia publică, și încheind cu așa-zisă reformă  fiscală, PSD-ALDE aruncă țara în haos.

Citește și: Un realizator TV îl face 'PRAF' pe ministrul Daea! Dezvăluiri despre spectacolul făcut de ziua sa: 'S-a dat în stambă în stilul caracteristic'

În doar 11 luni de guvernare, PSD a reușit performanța să poziționeze patronatele și sindicatele de aceeași parte a baricadei și să provoace frisoane tuturor antreprenorilor. Din cauza bâlbelor fiscale, cursul de schimb a luat-o razna, prețul carburanților se apropie de 6 lei pe litru, iar primăriile sunt la un pas de faliment. Și, apropo, actul normativ care a statuat că primarii pot stabili salariile angajaților a lăsat administrațiile locale fără bani. Gafă, după gafă, în orice domeniu.

Toate inițiativele lansate în dezbatere publică, care se regăsesc pe site-urilor principalelor ministere, conțin enormități cu efecte inimaginabile. Și dau un singur exemlu: pe site-ul MAI se află un proiect de modificare a Legii siguranței și ordinii publice care te poate trimite la închisoare dacă ai huiduit un ,,organ'' la un miting. Și asta nu este singura aberație. Pe Legea 61 dă amenzi toată lumea, chiar și Poliția Locală și, atenție, totul este la latitudinea agentului constatator, chiar dacă ai martori care să confirme contrariul. Singurul mod de acontesta abuzul unui ,,om al legii'' este în instanță. Asta presupune însă nervi și timp. O altă enormitate este noua interpretare a ultrajului care îl face inamovibil pe polițist și calcă în picioare un articol fundamental al Constituției: toată lumea este egală în fața legii.

Citește și: Un primar PSD nu vede cu ochi buni 'revoluția fiscală'! Mihai Tudose, provocat să rezolve o problemă de 'aritmetică de cls. a II-a'

Din fericire, multe dintre inepțiile aflate pe agenda coaliției  au fost trecute la ,,discutate și uitate'' și amintesc doar  TVA split, care  se va aplica doar firmelor în insolvență și cu datorii la stat și taxa de solidaritate pe averile mari. Din nefericire, tot la capitolul ,,discutate și uitate'' a fost trecută și scutirea de taxe și impozite a veniturile sub 2000 de lei, o măsură benefică atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. Este limpede că PSD una zice, alta face, iar ceea ce face ...scoate oamenii în stradă.

Nu te mai poți ascunde în spatele unui program de guvernare, care nu se poate aplica și cu efecte dezastruoase pentru economie,  când țara dă în clocot. PSD mai are în acest moment doar două opțiuni: ori face un pas înapoi și regândește programul de guvernare, ori renunță la guvernare. A doua opțiune ar fi prima dovadă de sinceritate a PSD, care a demonstrat că nu este în stare să guverneze, cel puțin nu cu oamenii care se află acum la butoane.  NU că ar exista o alternativă în opoziție. Dar nici așa nu mai merge. Trebuie găsită o soluție...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.