Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismente dure ale lui Erdogan: Ce a putu să spună liderul de la Ankara

familia Erdogan

'Nicio familie musulmană' nu poate accepta contracepţia şi planningul familial, a estimat luni preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a făcut în acest context apel la mamele să crească numărul de cetăţeni ai Turciei, informează AFP.

 

'O spun foarte clar. Vom creşte descendenţa noastră', a declarat Erdogan în timpul unui discurs la Istanbul. 'Ni se vorbeşte de contracepţie, de planning familial. Nicio familie musulmană nu poate avea o asemenea mentalitate', a spus preşedintele Turciei. 'Ceea ce spune Dumnezeul meu, ceea ce spune scumpul meu Profet - aceasta este calea pe care vom merge', a continuat şeful statului turc. 'În acest cadru, prima datorie le aparţine mamelor', a adăugat Erdogan.

 

Preşedintele turc face adesea declaraţii tranşante. El a spus cu ceva timp în urmă că femeile trebuie să aibă cel puţin trei copii şi a comparat contracepţia cu o 'trădare'. De asemenea, el a provocat furia feministelor afirmând că femeile nu sunt egale bărbaţilor.

 

Tată a patru copii, două fete şi doi băieţi, Erdogan a emis deja propuneri menite să limiteze dreptul la avort şi la pilula de a doua zi.

 

Populaţia turcă a cunoscut o creştere exponenţială în ultimii ani. Turcia numără în prezent în jur de 79 de milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.