Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENTUL dur al Budapestei pentru guvernele europene

Guvernele care nu sunt în stare să înţeleagă faptul că oamenii se opun migraţiei vor fi în cele din urmă înlăturate de la putere, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, informează MTI, conform agerpres.

'Aceasta se întâmplă acum în Europa, pas cu pas. De fapt, la fel s-a întâmplat şi în Statele Unite', a declarat Orban la postul public de radio, referindu-se la alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA.

Citeşte şi: Reacţia vehementă a Teheranului, după ce Congresul american a prelungit sancţiunile

Totodată, Viktor Orban a salutat o decizie de miercuri a Curţii Constituţionale, potrivit căreia poate revizui măsurile Uniunii Europene pentru a evalua dacă acestea încalcă suveranitatea Ungariei sau aduc atingere identităţii sale. Orban a spus că decizia curţii îi va fi de 'imens ajutor' în 'lupta cu Bruxellesul' pe tema migraţiei.

Curtea Constituţională a decis tranşant că, pornind de la Constituţie, guvernul are dreptul şi obligaţia să protejeze identitatea naţională şi constituţională a ţării şi interesele de bază, a spus Orban. 'Nimeni în afară de noi nu poate decide alături de cine (dorim) să trăim', a mai declarat prim-ministrul ungar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.