Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENTUL Japoniei, după ce SUA au descins în forță în Peninsula Coreeană

Shinzo Abe

Premierul japonez, Shinzo Abe, a afirmat joi că Phenianul ar putea fi în măsură să lanseze atacuri cu rachete echipate cu focoase încărcate cu gaz sarin, un agent chimic letal, relatează agenţia Kyodo, potrivit agerpres.ro

Abe a făcut declaraţia respectivă în cadrul unei comisii parlamentare, în contextul în care SUA, aliat al Japoniei, au dislocat un portavion şi nave de sprijin în apropiere de Peninsula Coreeană, într-o demonstraţie de forţă, în timp ce există indicii că Phenianul ar putea efectua un alt test nuclear.

DEZVĂLUIRE: Generalul Florian Coldea colaborează în continuare cu SRI


Administraţia preşedintelui american Donald Trump a afirmat că sunt avute în vedere toate opţiunile, inclusiv o acţiune militară, în scopul de a preveni noi provocări din partea Coreii de Nord.

Ziua crucială în ALDE: Daniel Constantin este ALL IN


Aceasta survine ca urmare a sprijinului din partea Japoniei faţă de ceea ce unii oficiali au numit a fi ''hotărârea Washingtonului de a nu tolera niciodată proliferarea şi folosirea armelor chimice'', după loviturile aeriene americane întreprinse săptămâna trecută împotriva unei baze militare în Siria, ca răspuns la un presupus atac chimic întreprins de către regimul preşedintelui sirian Bashar Al-Assad. 

Şeful executivului de la Tokyo a făcut o legătură între evoluţiile din Siria şi Coreea de Nord, precizând că săptămâna trecută Japonia a salutat angajamentul administraţiei Trump de a menţine ordinea globală în vremuri când ''ameninţarea cu arme de distrugere în masă devine tot mai mare în Asia de Est''. 

Kyodo aminteşte că producerea, stocarea şi folosirea gazului sarin sunt interzise de o convenţie privind armele chimice care a intrat în vigoare în 1997. În 1995, un cult religios japonez a folosit gaz sarin într-un atac în metroul din Tokyo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.