Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENTUL lui Erdogan pentru toți cei care îi contestă puterea, la un an după puciul eșuat din Turcia

reuters
Erdogan

Sute de mii de oameni, mulţi purtând drapelul naţional, au manifestat sâmbătă în capitala Ankara, la Istanbul şi în alte oraşe din Turcia - printre care Izmir, Samsun, Diyarbakir, Adana - pentru a marca un an de la tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016, transmit agenţiile de presă internaţionale, scrie agerpres.ro

La cea mai mare adunare populară, la Istanbul, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, citat de Anadolu, şi-a avertizat conaţionalii: "Dacă nu învăţăm lecţia lui 15 iulie, noi puciuri vor fi inevitabile".

Gigi Becali, reacție VIRULENTĂ în miez de noapte: 'Diavolul l-a luat și l-a făcut homosexual'


Punctul central al manifestaţiei din Istanbul a fost podul peste Bosfor - redenumit ulterior "Podul martirilor din 15 iulie" - unde civilii s-au confruntat cu tancurile şi trupele care au blocat trecerea între Europa şi Asia. În faţa unei mări de steaguri, şeful statului a rememorat evenimentele de acum un an. Puciştii "nu au arătat nicio milă când şi-au îndreptat armele către poporul meu. Ce a avut poporul meu? A avut steagurile - ca şi azi - şi a acut ceva mult mai important: credinţa", a spus el.

EXPLOZIV: De ce ar fi întors Antena 3 armele împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea


Evenimentele începute la primele ore din 15 iulie 2016 s-au soldat în ziua respectivă cu 249 de morţi, iar de atunci, cu peste 150.000 de concedieri din instituţii publice şi private şi peste 50.000 de arestări. "Nimeni care trădează această naţiune nu poate rămâne nepedepsit", a declarat sâmbătă Erdogan. 

La Ankara a avut loc şi o ceremonie parlamentară, la care au participat şi reprezentanţii opoziţiei. Dintre aceştia, Kemal Kilicdaroglu, liderul Partidului Republican al Poporului, a condamnat represiunea care continuă după un an de la eşecul puciului. 

Autorităţile de la Ankara pun puciul pe seama simpatizanţilor clericului Fethullah Gulen, care trăieşte în exil în Statele Unite. Turcia insistă să fie extrădat şi afirmă că el conduce o întreagă organizaţie care urmăreşte să răstoarne puterea legitimă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.