Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul Ministrului Mediului: Ce trebuie să se întâmple

Cristiana Pașca Palmer

Administrația publică din România și-a atins un pic limita, iar pentru a se produce schimbarea necesară este nevoie de idei noi, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, la deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României, ediția 2016, organizată la Biblioteca Națională.

"Administrația publică are așa ca și termen o conotație foarte rigidă, foarte plicticoasă, foarte prăfuită să spunem, dar eu nu cred că există o satisfacție mai mare pe care o puteți avea decât aceea de a fi parte a unui efort care aduce o contribuție pentru a schimba țara noastră (...) în bine (...). Cred că sunt argumente foarte clare pentru care ar fi extraordinar dacă, după ce vă continuați studiile, ați dori să intrați să lucrați în administrația publică. (...) Deja în România cred că administrația publică, așa cum este, și-a atins un pic limita. Vrem să recrutăm, dar (...) bazinul din care recrutăm este același", le-a spus ministrul Cristiana Pașca Palmer celor 200 de stagiari care participă la cea de-a patra ediție a Programului Oficial de Internship al Guvernului.

Ministrul Mediului a susținut că în administrația publică lucrurile funcționează de multe ori rigid. "S-au instituit niște cutume, lucrurile funcționează într-un anumit tipic, din păcate de multe ori rigid, din păcate de multe ori fără logică, fără o gândire analitică, pentru că așa s-au făcut lucrurile. Ori, pentru a produce această schimbare, că până la urmă vorbim de o transformare, de un management al schimbării, este nevoie de idei noi, (...) dar și de capacitatea umană de a traduce aceste idei în acțiuni concrete, care să facă diferența în viața de zi cu zi a oamenilor, indiferent de ce domeniu vorbim", a mai spus ea.

La rândul său, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, i-a încurajat pe participanții la program să profite de oportunitatea pe care o reprezintă stagiile în administrație. "Să nu admiteți atitudini de tipul 'Așa se face' sau 'Nu se poate'. Întotdeauna când vi se spune ceva de acest gen, întrebați 'De ce?' și 'Cum am putea să facem lucrurile altfel?'. N-aveți niciun fel de complex, n-aveți niciun fel de constrângere. (...) Eu vă promit că veți întâlni oameni buni, oameni fără de care mecanismele administrației românești n-ar funcționa, rotițele mecanismelor n-ar funcționa. Prin urmare, aveți ce învăța de la oamenii pe care îi veți întâlni", a adăugat Maria Ligor.

Secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu, a vorbit despre mecanismele complexe care stau în spatele unei bune guvernări. "Aveți expertiza și de aici, și din afară, astfel încât să puteți să puneți la punct mecanismele. (...) Sunt foarte interesat de modul în care generația voastră vede viitorul României europene, pentru că generația mea a trăit pe viu câteva tranziții dureroase, (...) și voi veți avea o sarcină grea. Nu vă așteaptă lucruri ușoare, depinde doar de voi cum vă gândiți și cum veți construi viitorul acestei țări", a mai spus Chelmu, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.