Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aviaţia militară egipteană a distrus opt vehicule de teren suspectate de contrabandă cu arme din Libia

www.dailystar.co.uk
sirte mistrata Libia

Forţele aeriene ale Egiptului au anunţat luni că au distrus în vestul ţării opt vehicule de teren suspectate că transportau arme de contrabandă din Libia vecină, informează AFP. Purtătorul de cuvânt al armatei, colonelul Tamer el-Rifad', a precizat într-un comunicat că această operaţiune s-a derulat 'simultan cu operaţiunile de curăţare pentru urmărirea elementelor teroriste care au comis atacul terorist din zona oazelor'.

Vineri seara, 16 poliţişti au fost ucişi şi alţi 13 au fost răniţi în lupte împotriva islamiştilor, în deşertul vestic, la mai puţin de 200 de kilometri de Cairo, potrivit bilanţului oficial al Ministerului de Interne al Egiptului.

Forţele aeriene egiptene afirmă că 'au dejucat o nouă tentativă de infiltrare pe la frontierele vestice' ale Egiptului. 'Opt vehicule de teren ce transportau importante cantităţi de arme, muniţii şi materiale explozive au fost distruse, iar pasagerii acestor vehicule au fost ucişi în timpul acestei operaţiuni', a precizat aviaţia militară egipteană în comunicat.

La sfârşitul lui septembrie, forţele aviatice egiptene au distrus alte opt vehicule suspectate că transportau arme în aceeaşi zonă. Libia, unde autorităţi rivale şi numeroase miliţii îşi dispută puterea, s-a cufundat în haos după prăbuşirea regimului lui Muammar al-Gaddafi, în 2011. Guvernul de la Cairo, care susţine forţele conduse de Khalifa Haftar, liderul din estul Libiei, atenţionează în mod regulat împotriva posibilităţii ca instabilitatea din Libia să ajungă şi în Egipt, unde jihadişti afiliaţi grupării Statul Islamic (SI) întreprind frecvent atentate împotriva poliţiei şi armatei, conform Agerpres.

Ţările vecine Libiei sunt îngrijorate de insecuritatea de la frontierele lor cu această ţară, devenită un teritoriu de tranzit atât pentru grupările jihadiste, cât şi pentru traficanţii de arme şi de fiinţe umane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.