Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aviaţia rusă a reluat bombardamentele în Alep (OSDO)

Aviaţiile siriană şi rusă au executat joi noi raiduri asupra Alepului, după bombardamentele violente asupra cartierelor rebelilor din acest oraş soldate cu cel puţin 71 de morţi în 48 de ore, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP.

Peste 20 de atacuri au lovit joi dimineaţă mai multe cartiere ale rebelilor în estul metropolei, la care s-a adăugat un avans al trupelor guvernamentale în nord-estul Alepului unde au ocupat coline în jurul sectoarelor controlate de insurgenţi, a precizat aceeaşi sursă.

Citeşte şi: Rebelii houthi dezmint că ar fi atacat cu rachete o navă americană de război

Totodată, potrivit Reuters, cel puţin patru copii au fost ucişi joi în zona de vest a Alepului, aflată sub control guvernamental, în momentul în care mai multe obuze au căzut în apropierea unei şcoli. Agenţia siriană de stat SANA a relatat că şcoala, situată în zona Al-Suleimaniya, a fost vizată în ceea ce a descris drept 'un atac terorist'.

Forţele preşedintelui Bashar al-Assad au lansat la 22 septembrie o ofensivă pentru a prelua din nou în totalitate controlul asupra oraşului Alep, fostă capitală economică a ţării, divizată din 2012 între cartierele rebelilor şi cele pro-regim.

Operaţiunea este susţinută de aviaţia Rusiei, care şi-a intensificat atacurile la începutul săptămânii.

Şapte copii se numără printre cei 56 de civili ucişi marţi în cartierele rebelilor, a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. Alţi 15 civili au murit miercuri.

Ambasada Rusiei din Siria a fost atacată cu mortiere

"Bilanţul a crescut, deoarece numeroase persoane au murit din cauza rănilor, în timp ce alte cadavre se află în continuare sunt dărâmături", a spus el.

Bombardamentele rebelilor asupra cartierelor guvernamentale au dus de asemenea la moartea a opt civili marţi şi miercuri, a adăugat OSDO, potrivit agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.