Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aviaţia turcă a bombardat poziţii ale PKK în sud-estul Turciei şi în nordul Irakului

f-16 turcia

Armata turcă a efectuat lovituri aeriene în zone rurale în sud-estul Turciei şi în nordul Irakului, vizând poziţii logistice folosite de către militanţii kurzi, au indicat sâmbătă surse din domeniul securităţii, citate de agenţia Reuters. 

Douăzeci de avioane au decolat vineri seara de la baza aeriană din Diyarbakir (sudul Turciei) şi au bombardat poziţiile utilizate de către militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) pentru sprijin alimentar şi cu arme în Hakurk, Avasin şi Qandil în nordul Irakului, potrivit surselor. 

Două runde separate de atacuri aeriene au fost întreprinse în provincia turcă Sirnak, aproape de graniţa cu Irakul, au precizat sursele. 

Armata turcă a întreprins frecvent lovituri aeriene în ultimele luni, după ce vara trecută a fost rupt armistiţiul ce dura de doi ani şi jumătate şi după ce a eşuat procesul de pace între guvernul de la Ankara şi PKK. 

Mii de militanţi şi sute de civili şi soldaţi şi-au pierdut viaţa de atunci şi multe localităţi din sud-estul Turciei cu populaţie majoritar kurdă au fost cuprinse de cele mai grave violenţe din anii 1990. 

Guvernul turc a refuzat să revină la masa negocierilor şi a afirmat că va zdrobi PKK, considerat organizaţie teroristă de către Turcia, Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii. 

Peste 40.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în conflict de când PKK şi-a început mişcarea de insurgenţă în 1984. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.