Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Elenei Udrea, dezvăluiri despre DNA și Laura Codruța Kovesi

facebook
elena udrea

Unul dintre primii procurori care au pus bazele Parchetului Anticorupție și a devenit, ulterior, un avocat de prestigiu, a vorbit despre DNA și Laura Codruța Kovesi. Alexandru Chiciu a fost îndepărtat din funcția de șef al Secţiei a II-a Penală a Parchetului Naţional Anticorupţie, după numirea Monicăi Macovei în funcția de ministru al Justiţiei, în timpul regimului lui Traian Băsescu.

Ca o ironie a sorţii, peste ani, Alexandru Chiciu avea să fie angajat ca avocat de emblema regimului Băsescu: Elena Udrea, potrivit Qmagazine.ro.

Vorbim despre metodele DNA, despre dublul standard aplicat de procurorii anticorupţie şi despre cei care denunţă în instanţă de multe ori sub presiunile anchetatorilor. Avocatul Chiciu admite că „întotdeauna forţa tinde să îşi multiplice intensitatea, în orice domeniu, iar DNA reprezintă parte a forţei coercitive din stat.”

Citește și: PNL devoalează ceea ce Guvernul ascunde: 'E cea mai mică rată de colectare din 2008 încoace'

"Nu există liniaritate în activitatea nimănui, aşadar pot exista şi elemente ilegale în activitatea DNA. Este rolul instanţelor de judecată să aprecieze asupra acestui fapt. Au fost intens mediatizate decizii în care au fost declarate nelegale probatorii administrate în cursul urmăririi penale, proceduri de interceptare sau măsuri operative. Aceste decizii aparţin judecătorilor de cameră preliminară şi se referă la mult mai multe cauze decât acelea aflate în competenţa DNA. Nu este mai puţin adevărat, şi trebuie să admitem asta, statistic, majoritatea cauzelor trec de examenul de legalitate dat în faţa judecătorilor de cameră preliminară.”

"Există o tendinţă generală de a identifica şeful unei instituţii cu instituţia însăşi. Românii merg la Guvern să discute numai cu prim-ministrul, la Preşedinţie doar pentru a-l întâlni pe preşedinte, şi la DNA doar pentru a vorbi cu doamna Kovesi. Desigur, doamna Kovesi a reprezentat şi principala voce de comunicare a instituţiei, iată de ce s-a creat această identitate persoană-structură.

Pe de altă parte, există şi o parte bună în acest fapt: reuşita sau atacul s-au contabilizat pe Laura Kovesi. Procurorii operativi au fost protejaţi în acest mod, şeful structurii asumându-şi rolul de a prelua atacurile, uneori dure, dar inerente, asupra structurii. Este, dacă vreţi, în fişa postului de şef al unei asemenea structuri, iar doamna Kovesi a rezistat foarte bine.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.