Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul General al CJUE demontează planurile Slovaciei şi Ungariei

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Cazul adus în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de către Slovacia şi Ungaria, cu privire la programul european de relocalizare a migranţilor dinspre Italia şi Grecia, trebuie să fie respins, a estimat miercuri Avocatul General al CJUE, transmit Reuters şi MTI, conform agerpres.

Slovacia şi Ungaria - sprijinite de Polonia - susţin că mecanismul UE adoptat în 2015 în virtutea căruia fiecare stat membru trebuie să găzduiască un anumit număr de refugiaţi este ilegal. Mecanismul a fost elaborat pentru a ajuta la scăderea presiunii exercitate asupra sistemelor de azil ale Italiei şi Greciei, după sosirea masivă de refugiaţi în aceste ţări prin traversarea Mării Mediterane.

Citeşte şi: O echipă de geologi a fost răpită în Nigeria

Însă avocatul general al CJUE, Yves Bot, a respins miercuri majoritatea argumentelor prezentate de Bratislava şi Budapesta şi a susţinut că schema de relocare a migranţilor este 'adecvată pentru urmărirea obiectivului pe care îl urmăreşte'.

''Decizia contestată ajută în mod automat la reducerea presiunii considerabile asupra sistemelor de azil ale Italiei şi Greciei în urma crizei migraţioniste din 2015 şi astfel este adecvată pentru atingerea obiectivelor pe care urmăreşte'', a spus Bot.

Guvernele eurosceptice şi naţionaliste de la Varşovia şi Budapesta au refuzat să primească vreun solicitant de azil în baza mecanismului UE. De asemenea, Slovacia şi Republica Cehă au avut ezitări, invocând multiplicarea atacurilor islamiste în Uniunea Europeană în ultimii ani.

O decizie finală a CEJ în acest caz este aşteptată cel mai devreme la începutul toamnei acestui an. Curtea nu este obligată să dea curs opiniei Avocatului general, dar în general decizia sa o confirmă pe aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.