Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului a primit răspuns de la Primăria București: Problema RADET e monitorizată

avocatul poporului

Primăria Municipiului București (P.M.B.) a comunicat Avocatului Poporului că au fost aprobate patru convenții de plată anticipată a gazului metan necesar producerii energiei termice direct furnizorilor, pe baza estimărilor efectuate de R.A.D.E.T. și cei trei producători de energie termică în cogenerare. Totodată, Municipalitatea Capitalei a informat asupra faptului că a respectat termenele de plată asumate, conform convențiilor mai sus indicate, aferente consumului de gaz metan pentru energia termică furnizată populației în lunile octombrie-decembrie 2016, precum și diferența de preț până la finele lunii octombrie. P.M.B. a precizat că pentru asigurarea fondurilor necesare plății diferenței de preț pentru energia termică furnizată populației în anul 2017, aceasta va introduce în proiectul de buget aferent anului 2017 sumele corespunzătoare, pentru a nu mai exista pericolul reducerii sau sistării alimentării cu gaz metan a centralelor electrice de termoficare, pentru neplată. Primăria Capitalei a mai comunicat că, prin dispoziția dispoziția Primarului General, la nivel de municipalitate, s-a organizat un grup de lucru pentru accesarea fondurilor europene în vederea realizării investiției „Reabilitarea termică a sistemului de termoficare al Municipiului București”.

Citește și: A fost conceput CHIPUL ADEVĂRAT al Iisus Hristos! Imaginile care ZGUDUIE creștinătatea

Răspunsul Primăriei Municipiului București vine după sesizarea din oficiu, ancheta și monitorizarea efectuată de către Avocatul Poporului pe tot parcursul anului 2016. Demersurile Avocatului Poporului au fost inițiate după ce conducerea R.A.D.E.T. a comunicat că urma să sisteze, începând cu data 15 noiembrie 2015, apa caldă și căldura în Municipiul București, în condițiile în care S.N.G.N. ROMGAZ S.A. urma să oprească furnizarea gazului către Electrocentrale București (ELCEN), care se afla în imposibilitatea de a furniza agentul termic.

Citește și: Cercetătorii au aflat ce se întamplă în creier când murim: Vei fi surprins

În condițiile în care Tribunalul București a decis ca R.A.D.E.T. să intre în insolvență pentru o perioadă de un an, perioadă ce se poate prelungi cu încă un an, dacă administratorul judiciar constată că este necesar acest lucru, conform Încheierii de sedinţă din data 5 octombrie 2016 pronunţată de Tribunalului Bucureşti secţia a VII a Civilă, Avocatul Poporului a decis să continue monitorizarea dosarului până la soluționarea definitivă a cauzei comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.