Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului cere rovinieta pentru o zi pentru autoturisme

rovinieta

Avocatul Poporului propune posibilitatea plăţii rovinietei pentru o zi şi în cazul autoturismelor, recomandarea fiind făcută în raportul instituţiei pe anul trecut, ce va fi înaintat Parlamentului.

Potrivit unui comunicat, demersul survine unei petiţii adresate în noiembrie 2016 de un cetăţean, care îşi exprima, între altele, nemulţumirea faţă de prevederea din Ordonanţa Guvernului privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, care exclude autoturismele de la plata rovinietei pentru o zi.

Citește și: SCENE ȘOCANTE într-o casă din Brașov: ORORILE unui pensionar asupra fiicei minore a fostei sale concubine

Sursa citată menţionează că opţiunea de plată a rovinietei pentru o zi a existat în forma iniţială a actului normativ, fiind exclusă printr-o ordonanţă ulterioară.

Potrivit Avocatului Poporului, "motivarea eliminării acestei opţiuni nu se regăseşte în expunerea de motive a legii, nici în nota de fundamentare a ordonanţei de urgenţă".

Citește și: BOMBĂ Ce urma să i se întâmple lui Kim Kardashian la Paris: Declarațiile șocante ale unui jefuitor

"În context, Avocatul Poporului apreciază că plata tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale trebuie să reflecte durata efectivă a folosinţei, în funcţie de opţiunea utilizatorului, fără a fi impusă o perioadă minimă de 7 zile. Ca urmare, este utilă reintroducerea rovinietei pentru o zi şi în cazul autoturismelor, având în vedere că statul are dreptul de a colecta veniturile publice, dar şi obligaţia de a proteja drepturile cetăţenilor, inclusiv cele patrimoniale, astfel încât să se realizeze un just echilibru", se explică în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.