Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la apariția unor cazuri de TBC la Liceul Marin Preda

viatalibera.ro
tbc

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectuat o anchetă cu privire la apariția unor cazuri de TBC la Liceul Marin Preda din București. Potrivit unui comunicat de presă remis Știripesurse.ro, sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, dreptul la ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor.

Pe site-ul Știrile TVR.ro a fost publicat, în 22 februarie 2017, articolul Alertă de TBC la Liceul "Marin Preda" din Capitală. O îngrijitoare are simptomele bolii, în care se menționează faptul că doi copii sunt internaţi în spital, după ce au fost testaţi pozitiv. Medicii au transmis că nu sunt în pericol.

Citește și: PERCHEZIȚII: Ce au descoperit polițiștii la protestatarii care au comis violenţe în Piața Victoriei

În liceu, suspiciunile au apărut după ce una dintre îngrijitoare a spus că are simptome ale bolii. Ea a fost testată, dar s-a dovedit că boala nu avea manifestări contagioase. Părinţii sunt tot mai îngrijoraţi pentru că nimeni nu le spune cât de periculoasă este situaţia. Conform articolului citat, până acum au fost testați doar 250 de copii din cei 1500 de elevi, dar acțiunea continuă. Medicii susțin că părinții nu ar trebui să se teamă dacă în unele cazuri se depistează prezența virusului în organism. În lipsa simptomelor de boală, copiii sunt în afara oricărui pericol, dar este foarte important să consulte un medic, se precizează în materialul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.