Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ayatollahul Iranului îl desființează pe Donald Trump, după discursul de la ONU: 'Limbaj de cowboy şi de gangster'

Donald Trump nebun

Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat joi că preşedintele american Donald Trump a folosit un 'limbaj de cowboy şi de gangster' în discursul său virulent rostit împotriva Teheranului la tribuna ONU, relatează AFP.

'Discursul nebun şi extrem de ameninţător, insolent şi confuz al preşedintelui SUA, cu limbajul său de cowboy şi de gangster, se explică prin ura şi incompetenţa (responsabililor guvernului american, care) nu au creier', a declarat ayatollahul Ali Khamenei, scrie agerpres.ro.

Citește și: Atenție mare! Se schimbă legea energiei termice – la ce veți fi obligați

'Declaraţiile făcute de preşedintele Statelor Unite nu sunt glorioase pentru naţiunea americană, iar elita acestei ţări ar trebui să fie ruşinată că are un astfel de preşedinte, cu astfel de remarci', a adăugat ayatollahul Khamenei, într-un discurs adresat Adunării Experţilor, unul dintre organele de conducere ale Republicii islamice Iran.

Totodată, Khamenei a afirmat că 'ura' liderilor americani faţă de Iran se explică prin 'prezenţa şi influenţa Republicii islamice (în Orientul Mijlociu), care a condus la eşecul activităţilor americane şi israeliene' din regiune.

Citește și: Surpriză! Unde lucrează soția lui Mirel Palada și ce suma încasează lunar

Prezent pentru prima dată la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Donald Trump a rostit marţi un discurs foarte virulent împotriva Iranului, pe care l-a descris drept un 'stat paria' şi o 'dictatură coruptă'.

Preşedintele american Donald Trump, care a criticat din nou la tribuna ONU acordul nuclear încheiat în iulie 2015 între Iran şi marile puteri (SUA, China, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi Germania), trebuie să decidă până la jumătatea lunii octombrie dacă 'certifică' sau nu în faţa Congresului că Teheranul îşi respectă angajamentele. În cazul în care liderul de la Casa Albă va afirma că regimul iranian nu respectă termenii acordului, parlamentarii americani ar putea reimpune sancţiunile ridicate în cadrul acordului, ceea ce riscă să ducă la anularea acestuia.

Citește și: Decizie istorică: ce a hotărât Curtea de Justiție a UE în cazul unui împrumut în franci elvețieni din România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.