Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Am găsit la Interne un spion sovietic!'

babiuc

În urmă cu 23 de ani, Victor Babiuc a condus Ministerul de Interne. „Cum am găsit eu Ministerul de Interne? Mai întâi trebuie să vă spun că am fost numit în perioada în care s-a produs ruptura între Petre Roman și Ion Iliescu. Lumea era încă sub influenţa marxismului. Ca şi Ministerul de Interne”, spune acesta, despre perioada tulbure în care a fost înscăunat (octombrie 1991), potrivit EVZ.RO.

Victor Babiuc îşi aminteşte că Ministerul de Interne era organizat, din toate punctele de vedere, ca unul sovietic - „militarizat, croit să facă ordine cu orice preţ şi să nu facă abatere. Şi cei de la putere gândeau că trebuie să stabilească ordinea”.

Acesta relateaza ca a avut un spion sovietic la minister.

„Era o structură militarizată, cum spuneam. Am găsit mulți militari aduși de la Ministerul Apărării. Printre ei era un secretar de stat spion sovietic pe care l-am dat afară când am aflat”, a mai specificat Babiuc. L-a înlăturat pe spion cu ajutorul altor cadre care l-au demascat înainte ca el să fie numit şeful Internelor. A fost sprijinit pentru că toţi angajaţii erau prea timoraţi ca să se mai opună", a declarat acesta, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.