Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BACALAUREATUL, la un pas să fie BLOCAT. MII de profesori AMENINŢĂ cu grevă generală

promptmedia.ro
greva

Profesorii preuniversitari din Cluj, dar şi din alte oraşe se pregătesc de grevă generală pentru luni, când este programată proba competenţelor digitale. Practic, 3.000 de profesori vor intra în grevă dacă solicitările lor, cele mai multe de ordin financiar, nu vor fi luate în calcul de către minister, a anunţat liderul Sindicatului Liber al Învăţământului Preuniversitar din Cluj, Lucia Cojocaru, potrivit Ziare.com.


Greva ar urma să aibă loc luni, 12 iunie, la ora 8:00, şi ar urma să ducă la blocarea desfăşurării probei de competente digitale din cadrul Bacalaureatului.

"Din ceea ce ştiu, este vorba despre aproximativ 3.000 de profesori în judeţ care vor intra în grevă. Din comunicările cu colegii, ştiu că grevă va fi în toate judeţele din ţară unde avem reprezentanţi. Sigur că greva ar afecta şi examenul de Bacalaureat, în condiţiile în care în data de 12 este programată proba de competenţe digitale. Suntem deschişi la negocieri şi răspundem şi dacă suntem solicitaţi la 12 noaptea sau la patru dimineaţa", a declarat Lucia Cojocaru.


Citeşte şi: Doi afacerişti şi un primar, REŢINUŢI pentru crimă organizată


Potrivit documentului semnat de preşedintele şi vicepreşedintele SLIPC, profesorii sunt nemultumiţi de poziţionarea salariaţilor de învăţământ în partea inferioară a grilei de salarizare, neacordarea majorării de 20% anunţată în programul de guvernare, dar şi lipsa din bugetul pe 2017 a sumelor necesare pentru plata senţintelor judecătoreşti. Legea salarizării unitare a bugetarilor a fost votată, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor şi urmează să meargă la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.


Citeşte şi: Victor Ponta, SFAT pentru IOHANNIS înainte de întâlnirea cu TRUMP. Ce îi transmite fostul premier .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.