Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băişanu (ALDE): E foarte important ca magistraţii care greşesc să fie traşi la răspundere prin lege

alde.ro
alde

Deputatul ALDE Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, a declarat presei, miercuri, că lucrează la un proiect legislativ privind răspunderea magistraţilor, în condiţiile în care România are de plătit sume importante de bani persoanelor nedreptăţite în justiţie. ''E foarte important ca această categorie socială şi profesională din România să poată fi trasă la răspundere în momentul în care greşeşte. Am o consideraţie deosebit de mare vizavi de activitatea judecătorilor, îi consider în mare majoritate oameni de toată cinstea, dar există ca în orice altă clasă socio-profesională şi oameni care greşesc voit, neintenţionat, intenţionat sau din neştiinţă. Pentru aceştia este evident necesară o asumare a oricărei decizii şi o tragere la răspundere când au greşit, pentru că sunt foarte multe procese pe care cetăţenii români le-au pierdut în instanţele din România, câştigă la CEDO şi România e obligată să plătească foarte mulţi bani'', a spus Băişanu, conform Agerpres.

El a adăugat că lucrează şi la o lege a prevenţiei şi că îi asigură pe oamenii de afaceri că această lege va fi aprobată în perioada următoare. ''Nu este normal ca statul doar să vină să taie chitanţă pe bază de autoritate atotputernică, ci să discute cu agentul economic, să-l înştiinţeze de schimbările legislative, să-i explice unde a greşit şi dacă agentul economic nu reglementează lucrurile doar atunci să poată fi amendat'', a spus Băişanu.

În acest context, deputatul ALDE s-a arătat nemulţumit că statul nu colectează taxe şi impozite pe măsura profiturilor şi cifrelor de afaceri ale marilor companii străine ce activează în România. ''Investiţiile străine sunt foarte mari, dar când vorbim despre cât reuşeşte statul să colecteze de la oamenii de afaceri din România, vedem că banii cei mai mulţi se trag din societăţile româneşti, ceea ce-mi spune mie că ar trebui echilibrat acest raport între societăţile cu capital român şi cele cu capital străin, respectiv îmi doresc din tot sufletul ca şi societăţile cu capital străin să plătească aceleaşi taxe şi impozite către statul român şi din profit să plătească acelaşi procent ca şi firmele cu capital românesc'', a spus Băişanu, adăugând că aceia care fac afaceri pe teritoriul României ''trebuie să plătească la fel şi nu arbitrar''.

Totodată, Băişanu a spus că, în acest mandat de deputat, după discuţii cu specialiştii în domeniu, a iniţiat trei proiecte de lege, respectiv unul privind organizarea şi funcţionarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile în care această structură nu beneficiază de un asemenea act normativ; unul privind transferul Arhivelor Naţionale din subordinea MAI în cea a Parlamentului şi o alta care să prevadă ca viceprimarul pentru care s-a propus înlocuirea din funcţie sau consilierul local care este propus pentru funcţia de viceprimar să poată vota în aceste situaţii, în condiţiile în care, în prezent, legea prevede că trebuie să se abţină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.