Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ban Ki-moon a devenit 'naşul' unui pui de broască ţestoasă din Galapagos

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a devenit "naşul" unui pui de broască ţestoasă gigant din insulele ecuadoriene Galápagos, de unde a lansat un apel lumii întregi pentru protejarea acestui arhipelag care este Patrimoniu al Umanităţii, relatează EFE, potrivit agerpres.

Ban Ki-moon a devenit naşul cu numărul 57 al speciei Chelonoidis darwini, din insula Santiago, cu prilejul unei vizite la Centrul de creştere a ţestoaselor gigant din cadrul Parcului Naţional din Galápagos (PNG), situat în Puerto Ayora.

Citeşte şi: Exodul animalelor sălbatice: Foci în canalele din Amsterdam

'Encantada' este numele "finei" secretarului general al ONU, un pui de broască ţestoasă care a eclozat într-unul din incubatoarele artificiale ale centrului din PNG. Broasca ţestoasă va rămâne cinci ani în centrul de creştere iar apoi va fi eliberată în insula de origine, a informat PNG într-un comunicat.

"Este responsabilitatea noastră să prezervăm Galápagos, un adevărat patrimoniu mondial unic pentru generaţiile actuale şi cele viitoare", a declarat Ban Ki-moon într-o ceremonie prilejuită de "botezul" puiului de ţestoasă.

Citeşte şi: Un prinţ saudit a fost EXECUTAT prin decapitare

Insulele Galápagos, aflate la circa o mie de kilometri în largul coastelor Ecuadorului, au fost declarate Patrimoniu Mondial Natural UNESCO, în 1978.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.