Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama acuză Rusia pentru atitudinea 'din ce în ce mai agresivă' în estul Ucrainei

Russia's president Vladimir Putin arrives in Mexico for G20 Summit

Preşedintele american Barack Obama a denunţat marţi, în cadrul unei întrevederi la Casa Albă cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, atitudinea 'din ce în ce mai agresivă' a Rusiei în estul Ucrainei, informează AFP.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că înarmează rebelii proruşi şi că ar fi desfăşurat trupe în estul Ucrainei. În schimb, Moscova a negat întotdeauna orice implicare în conflictul care a făcut peste 6.200 de morţi începând din aprilie 2014, admiţând doar prezenţa 'voluntarilor' ruşi care au plecat la luptă pe cont propriu.

Din Biroul Oval, preşedintele Barack Obama a vorbit despre o perioadă 'dificilă şi importantă' pentru NATO.

'Am avut ocazia să discutăm despre situaţia din Ucraina şi atitudinea din ce în ce mai agresivă adoptată de Rusia', a spus Obama.

Şeful statului american şi secretarul general al NATO au cerut tuturor părţilor implicate să respecte acordurile de la Minsk pentru a se pune capăt conflictului armat dintre Kiev şi separatiştii proruşi. Încheiate în luna februarie, aceste acorduri prevăd o încetare a focului şi retragerea armamentului greu pentru crearea unei zone tampon între beligeranţi, însă lupte sporadice au loc în mod regulat în estul separatist.

Împrejurimile aeroportului din Doneţk, care se află din luna ianuarie sub controlul rebelilor după luni de lupte grele, rămân în continuare unul dintre punctele fierbinţi ale conflictului, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.