Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama, decizie istorică

obama

Preşedintele american Barack Obama a semnat un ordin secret ce autorizează o misiune militară în Afganistan în 2015 mai extinsă decât se planificase iniţial, potrivit unui articol publicat sâmbătă de New York Times, citat de Reuters. 

Decizia asigură un rol direct pentru trupele americane în disputele armate din Afganistan pentru cel puţin încă un an, relevă NY Times, care precizează că decizia a fost luată în timpul unei întâlniri din ultimele săptămâni a liderului de la Casa Albă cu consilierii pentru securitate naţională. 

În luna mai, Barack Obama a afirmat că armata americană nu va avea rol combatant în Afganistan anul viitor. Misiunile celor 9.800 de militari americani ce rămân în Afganistan după 31 decembrie 2014 vor fi limitate la antrenarea forţelor afgane şi la vânarea ''rămăşiţelor reţelei Al-Qaida'', spunea liderul de la Casa Albă în luna mai. 

Noul ordin dat de Obama le va permite forţelor americane să execute misiuni contra talibanilor şi altor grupări care ameninţă trupele SUA sau guvernul afgan. De asemenea, noul ordin va autoriza lovituri aeriene americane pentru susţinerea forţelor afgane aflate în misiuni de luptă şi va permite trupelor americane să însoţească ocazional trupele afgane în operaţiuni contra talibanilor. 

Publicaţia americană nu precizează dacă noul ordin dat de liderul de la Casa Albă va afecta şi numărul militarilor americani desfăşuraţi în Afganistan

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.