Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama declară război celor de la ISIS: Ce fac americanii împotriva teroriştilor

Barack Obama, Vladimir Putin

Barack Obama declară război celor de la ISIS. Casa Albă a anunţat vineri înfiinţarea unei celule, care reuneşte mai multe agenţii federale, destinată să lupte contra extremismului violent şi a radicalizării indivizilor pe teritoriul american.

"Atentatele îngrozitoare de la Paris şi San Bernardino din această iarnă au scos în lumină necesitatea pentru Statele Unite (...) de a-i priva pe extremiştii violenţi cum sunt cei din organizaţia Statul Islamic de un teren fertil de recrutare", a declarat un purtător de cuvânt al Consiliul Naţional de Securitate (NSC), Ned Price.

Citeşte şi: Merkel trece la deportări: Trebuie să facem asta

Această celulă nouă va avea ca obiectiv "să integreze şi să armonizeze" eforturile depuse pe teritoriul american de Departamentul Securităţii Interne şi cel al Justiţiei. Anunţul a fost făcut după ce mai mulţi responsabili de la Casa Albă s-au întâlnit în Silicon Valley (California) cu giganţii internetului (Facebook, Google, Twitter, YouTube...) pentru a studia împreună cu aceştia modalităţile de a riposta la utilizarea de către SI a reţelelor sociale.

Diferitele iniţiative reflectă "angajamentul preşedintelui (american Barack) Obama de a lua toate măsurile posibile pentru a face faţă activităţilor teroriste şi a le interzice oriunde se află, inclusiv on-line", a adăugat purtătorul de cuvânt al NSC, spun cei de la Agerpres.

Vezi și: Criza refugiaților va arunca în aer scena politică germană/ ANALIZĂ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.