Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama dezamăgit de decizia lui Donald Trump cu privire la Acordul de la Paris

KBTX.com
obama si trump

Fostul preşedinte democrat Barack Obama şi-a exprimat joi regretul după decizia succesorului său, Donald Trump, de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice pe care el l-a semnat, dar a afirmat că această hotărâre nu împiedică progresele în domeniul protejării mediului în restul lumii, transmite AFP.

Într-un comunicat, Barack Obama a reamintit că acordul a fost încheiat, în 2015, numai datorită "leadershipului american pe scena internaţională". 

În opinia sa, "sectorul privat a optat deja pentru un viitor cu puţin carbon". 

"Pentru ţările care s-au angajat în acest viitor, Acordul de la Paris a deschis porţile pentru ca întreprinderile, oamenii de ştiinţă şi inginerii să declanşeze investiţii şi inovaţii de înaltă tehnologie şi cu puţin carbon la o scară fără precedent", a argumentat Barack Obama. 

"Ţările care rămân în Acordul de la Paris vor fi cele care vor recolta beneficiile în termeni de locuri de muncă şi sectoare de activitate create", a afirmat fostul preşedinte american. 

"Consider că Statele Unite trebuie să se afle în avangardă. Chiar în absenţa unui leadership american, chiar dacă această administraţie se alătură unui mic număr de ţări care resping viitorul. Sunt convins că statele noastre, oraşele şi întreprinderile vor fi la înălţime şi vor face şi mai mult pentru a proteja planeta noastră pentru generaţiile viitoare", a încheiat Barack Obama .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.